POLOMLJENO DRVEĆE I GRANJE ODNELI SA 147 LOKACIJA: Zaposleni "Gradskog zelenila" u Novom Sadu imaju puno posla zbog nevremena

V.N.

26. 07. 2023. u 06:00

RADNICI JKP "Gradsko zelenilo" u Novom Sadu su sanirali štetu od olujnog nevremena na 147 lokacija. Međutim, kako ističe Miloš Egić, direktor tog preduzeća, ima još mnogo posla. Po njegovim rečima, urađene su intervencije prvog prioriteta, ali je ostao veliki broj polomljenog drveća i grana u parkovima i uličnim drvoredima, koje svakodnevno uklanja više od stotinu radnika "Zelenila".

ПОЛОМЉЕНО ДРВЕЋЕ И ГРАЊЕ ОДНЕЛИ СА 147 ЛОКАЦИЈА:  Запослени Градског зеленила у Новом Саду имају пуно посла због невремена

Foto:S.Bajić

Ekipe su odnosile oboreno i polomljeno drveće i polomljene grane u ulici Toplice Milana, Novosadskog sajma, Rumenačkoj, Uroša Predića, Hajduk Veljkovoj, Narodnog fronta, Bulevaru cara Lazara, Fruškogorskoj, Drage Spasić, Šekspirovoj, Sime Šolaje, Bulevaru vojvode Stepe, Stevana Momčilovića, Borislava Borote, Dušana Danilovića, parku Bistrica, Seljačkih buna, Novom parku, Bulevaru Slobodana Jovanovića, Antuna Urbana, Donjem šetalištu, kod Vojne bolnice i parku kod škole u Petrovaradinu... Od stabala i granja očišćen je i prostor na Sentandrejskom putu i Otokara Keršovanija, Kraljevića Marka, Save Kovačevića, Kornelija Stankovića, Dimitrija Avramovića, Berislava Berića, Bulevaru oslobođenja, Đorđa Zličića, Maksima Gorkog, Marka Miljanova, Milana Rakića, Jevrejskoj, Polita Desančića, Keju žrtava racije, Beogradskom keju, ulici Kozačinskog i Bulevaru Mihajla Pupina.

Sa Keja su uklonjene topole oborene u nevremenu, koje su blokirale prolaz pešacima i biciklistima, a delimično je saniran Futoški park.

- Zaista je ostalo još mnogo posla- kaže Egić.- Imamo veliku pomoć od ostalih gradskih preduzeća, a dobili smo podršku i pomoć i od drugih gradova. Ukoliko ne bude novih olujnih udara, za očekivati je da za desetak dana završimo kompletnu sanaciju i već sada pravimo planove za sadnju novog drveća. Čim dođe jesen, drveće koje je stradalo u oluji, biće zamenjeno novim stablima. Nabavili smo kamion za sadnju već odraslog drveća, tako da će naš grad ponovo biti pokriven zelenilom.

 

Stigla voda u Susek i Kruševlje

MEŠTANI Suseka i vikend naselja Kruševlje kod Banoštora, juče su snabdeveni sa dva agregata kojima je uspostavljeno vodosnabdevanje tih, trenutno najugroženijih delova beočinske opštine. Od olujnih udara, ostali su bez struje i vode a ekipe "Elektrodistribucije" još uvek rade na sanaciji ogromne štete koje je nevreme izazvalo kao i neophodnim popravkama. Uspostavljanjem vodosnabdevanja, svi delovi teritorije opštine Beočin ponovo imaju vodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave