NAJVEĆA OPASNOST LIM SA KROVOVAA: U Leskovcu otklanjaju posledice olujnog nevremena (FOTO)

Игор Митић
Igor Mitić

20. 07. 2023. u 12:55

PRVA je sreća da u Leskovcu, tokom jakog olujnog nevremena, koje je protutnjalo ovim gradom nije bilo povređenih ljudi niti oštećenih automobila, jer se ispostavilo da je na krovovima većeg broja višespratnica došlo do oštećenja limenih konstrukcija čije je delove nosio vetar.

НАЈВЕЋА ОПАСНОСТ ЛИМ СА КРОВОВАА: У Лесковцу отклањају последице олујног невремена (ФОТО)

foto: I.Mitić

Najteže je u blokovima zgrada poznatim kao Severni i Južni blok sa čijeg vrha visi veliki deo limene konstrukcije kojom su stanari svojevremeno pokrili krovnu terasu ovog objekta.

U Severnog bloku olujni vetar podigao je limenu krovnu konstrukciju čiji su delovi padali na centralnu gradsku saobraćajnicu. Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice reagovali su vrlo brzo, pa su sprečene teže posledice nevremena.

Kako nezvanično saznajemo, problema ima i na zgradi nekadašnjeg „Graditelja“, a limeni izolacioni sendvič panel, dug desetak metara, završio je u gradskom parku sa krova aneksa nekadašnjeg Hotela "Beograd".

Nadležne ekipe rade na otklanjanju posledica i na sanaciji štete, dok se uporedo sa tim preduzimaju mere kako bi se lim, koji visi sa krova zgrade u Južnom bloku, spustio na zemlju.

 

Snažan vetar obarao je grane i stabla na većem broju mesta u gradu, a najveća šteta pričinjena je u gradskom parku, oko popularne Osmospratnice.

Stabla su padala na puteve ka više leskovačkih sela, a u Navalinu je došlo do udara groma i požara na elektro-mreži. Manji delovi Leskovca ostali su bez struje, a čitava naselja bez ulične rasvete.

Štetu su pretrpeli i pojedini poljoprivrednici na čijim parcelama su pocepani plastenici pod kojima uzgajaju povrće, pa je u tom slučaju šteta dvostruka.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)