NOVA RUTA NA MEĐUNARODNOM KORIDORU: Gotova i treća faza izgradnje biciklističke staze Novi Sad-Begeč

Z. G.

17. 07. 2023. u 14:32

IZGRADNjOM deonice biciklističke staze od novosadske Ulice Sime Matavulja do Dunavske ulice u Futogu, duge 10,5 kilometara, dodatno je unapređena i proširena mreža biciklističke infrastrukture na teritoriji Grada Novog Sada.

НОВА РУТА НА МЕЂУНАРОДНОМ КОРИДОРУ: Готова и трећа фаза изградње бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч

Pres služba Grada

Za radove sufinansirane iz budžera Grada i AP Vojvodine uloženo je 170 miliona dinara.

- Trasa biciklističke staze Novi Sad-Begeč svojim najvećim delom vodi po kruni odbrambenog nasipa Dunava a manjim kroz urbanu zonu – navedeno je u saopštenju grada.

Prethodno je, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije izgrađeno 6,2 kilometra biciklističke staze, od Obalske ulice u Begeču do Dunavske ulice u Futogu a vrednost tih radova bila je 96,3 miliona dinara.

Ta biciklistička staza pripada međunarodnom koridoru „EvroVelo 6“, koji se prostire od Atlantika do Crnog mora i predstavlja jednu od najpopularnijih i najdužih evropskih biciklističkih ruta. Kroz našu zemlju taj koridor se proteže u dužini od 665 kilometra i poznat je pod nazivom Dunavska ruta.

Realizacijom ove investicije ne samo da je omogućena bolja saobraćajna povezanost Novog Sada i prigradskih naselja, nego se znatno doprinosti razvoju cikloturizma u našoj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)