MUZIKOM POMAŽU SUNČICINO LEČENJE U RUSIJI: Humanitarni koncert grupe "Izvor" u dvorištu Borine kuće u Vranju

J. S.

11. 07. 2023. u 11:03

GRUPA "Izvor" iz Vranja održaće večears u dvorištu Muzej kuće Bore Stankovića, celovečernji humanitarni koncert za Vranjanku Sunčicu Stošić, koja se trenutno leči u Rusiji.

МУЗИКОМ ПОМАЖУ СУНЧИЦИНО ЛЕЧЕЊЕ У РУСИЈИ:  Хуманитарни концерт групе Извор у дворишту Борине куће у Врању

Foto: Izvor

Koncert počinje u 19.30 časova. Ulaz je besplatan, a dobrovoljni prilog za lečenje ove Vranjanke svaki posetilac koncerta može donirati u skladu sa svojim mogućnostima.

- Imali smo tokom karijere mnogo humanitarnih nastupa, čak i u inostranstvu, a najviše za Srbe na Kosmetu. Uvek smo spremni da damo svoj doprinos, a ovog puta želimo da pomognemo razrešenju ove situacije sa našom sugrađankom Sunčicom, kojoj je hitno potrebna pomoć. Nadamo se da će doći što veći broj ljudi – kaže Ivana Tasić Mitić vokalna solistkinja ove grupe.

Sunčica Stošić iz Vranja trenutno se nalazi na lečenju u Rusiji, gde joj je u proteklom periodu sa pluća odstranjeno sve što je neočekivano pronađeno magnetnom rezonancom". Porodica je saopštila da je nakon par dana stigao nalaz prema kome uzorci "nisu malignog karaktera", da bi mogla da započen lečenje matičnim ćelijama potrebno je još novca, jer je ovaj zahvat bio neplaniran.

Grupa Izvor prikuplja, aranžira i koncertno izvodi tradicionalnu muziku juga Srbije i regiona. Ansambl postoji dvadesetu godinu, osnovan je u januaru 2004. Od svog postojanja održali su više od 300 koncerata i manjih nastupa u Srbiji, okruženju i zemljama Evrope. Snimili su više desetina tradicionalnih pesama sa ovih podneblja, kojima je pretilo prepuštanje zaboravu. Dobitnici su nagrade kompanije BAT za očuvanje tradicije i Sedmoseptembarskog priznanja grada Vranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?