LAGANO BAŠ KAO ŠTO REKA TEČE: Tamiški dani održani u Sečnju kod Zrenjanina (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

04. 07. 2023. u 11:37

TAMIŠKI dani u Sečnju kod Zrenjanina, uz pesmu Željka Samardžića i brojna zabavna i kulturna dešavanja, tekli su mirno i spokojno, baš kao što Tamiš trče.

ЛАГАНО БАШ КАО ШТО РЕКА ТЕЧЕ: Тамишки дани одржани у Сечњу код Зрењанина (ФОТО)

Spaso Mladenovski

Talasi ove tipično banatske reke, uzburkali su jedino kotliće vrhunskih majstora, koji su pripremali riblju čorbu i takmičili se za primat najukusnije, a tanjire sa slasnim delikatesom, priložila je 31 ekipa.

- Na našoj popularnoj plaži Mamuze, naravno nije bilo revolveraškog, ali kulinarskog obračuna jeste, ukratili su varjače vrhunski majstori u pripremanju riblje čorbe, na radost brojnih posetilaca, koji su se kupali, sunčali i uživali u ribljoj čorbi - uz osmeh ističe Nebojša Meljanac, predsednik Srednjobanatske opštine Sečanj.

Najukusniju čorbu od tamiške ribe u kotliću skuvao je Perica Čolak iz Bašaida, drugoplasirani je bio Danko Radan iz Seleuša, dok je treće mesto osvojio Đorđe Šerbedžija iz Bačke Palanke.

- Oborili smo rekord po broju takmičara, konkurencija je bila nikad jača, uz učešće vrhunskih majstora u kuvanju riblje čorbe, a prepuna plaža kraj Tamiša, najbolja je potvrda dobro obavljenog posla - dodaje Miljana Milošević, direktorka Turitičke organizacije opštine Sečanj, koja je uz pokroviteljstvo opštine Sećanj, bila organizator tradicionalne manifestacije Tamiški dani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)