VEČE ZA PAMĆENJE: Susret paraćinskih i niških stvaralaca u Kulturnom centru (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 07. 2023. u 13:54

UOBIČAJENO vreme za književne večeri bilo je prekratko za prelepo interakciju domaćina – paraćinskog Književnog kluba „Mirko Banjević“ sa gostima iz Niša iz tamošnjeg Društva umetnika „Slava“.

ВЕЧЕ ЗА ПАМЋЕЊЕ: Сусрет параћинских и нишких стваралаца у Културном центру (ФОТО)

Foto: KK "Mirko Banjević"

Gosti su predstavili svoj umetnički rad, objavljene publikacije, stvaralaštvo i planove, o čemu je govorila predsednica niškog društva Ružica Petrović“. Posebna zanimljivost za posetice bila je promocija niških „Haiku novina“ iz ugla profesora Dragana Ristića, urednika te publikacije, prevodioca i haiđina.

Gosti su još predstavili novu dvojezičnu zbirku pesama Mirjane Svetozarević, koja je članica Književnog kluba „Čegar“, a bilo je reči i o časopisu „Sretenje“ koji traje već 35 godina...

Događaj su uveličali paraćinski pesnici koji su se predstavili sa po jednom svojom pesmom, kao i muzički program u izvođenju pevačke grupe „Žubor“ iz Trešnjevice iz Paraćina.

Bio je ovo samo jedan u nizu književnih događaja kojim paraćinski KK „Mirko Banjević“ obeležava pola veka svog postojanja, u saradnji sa Kulturnom centrom u Paraćinu, u čijoj galeriji je veče održano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)