JOVICA VRAČEVGAJAC UJEDINIO VRŠČANE: Zahvaljujući podršci sugrađana počeo je da korača, slede nove akcije i terapije

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

02. 07. 2023. u 18:38

POČEV od 1. marta ove godine, Vrščani su pokazali veliku preduzimljivost, kako bi pomogli svom sugrađaninu Jovici Vračevgajcu (40) da pobedi tumor mozga.

ЈОВИЦА ВРАЧЕВГАЈАЦ УЈЕДИНИО ВРШЧАНЕ: Захваљујући подршци суграђана почео је да корача, следе нове акције и терапије

Foto: Promo

Brojnim humanitarnim akcijama i slanjem poruke 1450 na 3030 uspeli su da prikupe više od polovine neophodne sume za njegovo lečenje u inostranstvu.

Zahvaljujući tome Jovica je deo terapija već realizovao i pomak je vidljiv. Do nedavno je bio gotovo potpuno nepokretan, a sada je počeo da korača.

Tu, međutim, nije kraj njegovoj borbi sa opakom bolešću. Neopohodno je da nastavi sa daljim terapijama, kao i da kupi lek protiv tumora, budući da mu se kancer u još težem obliku vratio osam godina nakon prve operacije.

Znajući da akcija ne sme da stane, vršački fitnes instruktori Jelena Markov i Milan Šalinački će danas, 2. jula, od 18 časova u sali Hemijsko-medicinske škole organizovati humanitarni fitnes trening, koji će biti prilagođen i deci i odraslima.

Novac će se prikupljati u kutijama i biće usmeren na kupovinu pomenutog leka protiv tumora.

Jovica Vračevgajac se od 2012. godine leči od zloćudnog tumora na mozgu. Nakon prve operacije i ciklusa zračenja i hemioterapija vratio se normalnom životu, oženio se i pravio planove za budućnost, ali se tumor ponovo pojavio 2020. godine.

Drugi put je bio operisan januara 2021, ali je već u novembru došlo do pogoršanja stanja. Od tada traje njegova borba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ŠOKANTAN SNIMAK: Novak Đoković zabrinuo navijače kao nikad pre! Da li je sa njim sve u redu?! (VIDEO)