VIDOVDANSKE NAGRADE URUČENE NOVOSADSKIM UČENICIMA: Tradicionalno priznanje za vredan rad i uspeh

Z. G.

28. 06. 2023. u 16:14

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić i predsednica Skupštine grada Jelena Marinković Radomirović uručili su danas Vidovdanske nagrade učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola, koji su prošle godine osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

ВИДОВДАНСКЕ НАГРАДЕ УРУЧЕНЕ НОВОСАДСКИМ УЧЕНИЦИМА: Традиционално признање за вредан рад и успех

Pres služba Grada

Vidovdansku nagradu je Grad ustanovio pre osam godina, podsetio je gradonačelnik Đurić i naglasio da je uručivanje dobitnicima posebne pohvalnice i određenog novčanog iznosa postalo tradicija i jedan je od najlepših događaja u gradu.

- Obezbedili smo sredstva u iznosu od 15,7 miliona dinara, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 4,7 milona. To je zato jer ste vi draga deco sve bolji i bolji – rekao je Đurić na svečanosti priređenoj u Svečanim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Kako se dodaje u saopštenju, iz budžeta Grada obezbeđen je i dodatni iznos za četiri Vidovdanske nagrade za postignute izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u sportu i umetnosti.

- Dragi mladi Novosađani, želim vam da nastavite da nižete uspehe, ostvarujići i prateći svoje snove, a Grad će uvek biti tu da prepozna i podrži vaš rad, trud i rezultate – poručio je gradonačelnik Đurić.

Prisutnima se obratio i Radivoje Stojković, direktor Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“, koja je u protekloj školskoj godini bila najuspešnija.

- Veliki broj učenika Gimnazije se vratio sa takmičenja sa odličjima. Gradu Novom Sadu dugujemo veliku zahvalnost na pruženoj materijalnoj i logističkoj podršci za ovakve uspehe – rekao je Stojković.

U ime nagrađenih zahvalio je učenik trećeg razreda Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ Mihajlo Ninkov, koji je osvojio više glavnih nagrada na državnim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima i smotrama u oblasti fizike.

– Neka ova nagrada bude podsticaj svima nama da težimo ka vrhunskim rezultatima i da sanjamo velike snove – rekao je Ninkov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)