NOVA OPREMA ZA OPŠTU BOLNICU U SUBOTICI: Vrednost - 1.238.400 dinara

J. L.

27. 06. 2023. u 15:51

ZAHVALjUJUĆI sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo AP Vojvodine Opšta bolnica u Subotici nabavila je četiri nova strečera za transport pacijenata u operacionim salama i aparate za dijagnostifikovanje vode.

НОВА ОПРЕМА ЗА ОПШТУ БОЛНИЦУ У СУБОТИЦИ: Вредност  - 1.238.400 динара

Foto: J. Lemajić

Za nabavku ove izuzetno važne opreme obezbeđeno je 1.238.400,00 dinara. Nedovoljan broj i zastarelost, a manjim delom i kvarovi ove opreme, nametuli su potrebu za nabavkom modernijih strečera. 

Nova oprema će obezbediti veću pouzdanost i efikasnost ali i izvestan komfor kako pacijentima tako i osoblju prilikom  prilikom pružanja zdravstvenih usluga.

Takođe, uz podršku resornog pokrajinskog sekretarijata subotička Bolnica obezbedila je novi sistem za tretman i pripremu vode u laboratoriji u vrednosti od 1.014.000 dinara. Laboratorijska dijagnostika je vitalni sistem u Opštoj bolnici Subotica i u funkciji je 24 časa dnevno. Aparati za biohemijske i druge analize koriste isključivo tretiranu vodu. Sistem koji je bio instaliran je zastareo, podložan kvarovima i postao je kapacitativno nedovoljan usled tehnološkog širenja laboratorije. Novi sistem će obezbediti podizanje produktivnosti centralne laboratorije, pouzdanost u radu, te otklanjanje rizika zastoja u radu, naročito analiza pri hitnim slučajevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)