UPIS UČENIKA U DOM "SREĆNO": Raspisan konkurs u Ćupriji

Z. GLIGORIJEVIĆ

27. 06. 2023. u 14:43

DOM učenika srednjih škola „Srećno“ Ćuprija raspisao je konkurs za prijem učenika za školsku 2023/24. godinu.

УПИС УЧЕНИКА У ДОМ СРЕЋНО: Расписан конкурс у Ћуприји

Foto:Dom učenika "Srećno"

U Dom učenika „Srećno“ biće primljeno 100 kandidata, od kojih 53 učenice i 47 učenika. Pravo na smeštaj i ishranu imaju učenici koji su prvi put upisani u određeni razred, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i čije prebivalište nije u sedištu škole koju pohađaju. Dom opredeljuje do 10 odsto mesta za pripadnike osetljivih društvenih grupa. Prijem se vrši na osnovu Pravilnika o smeštaju i ishrani učenika i studenata, a vaspitni rad u ustanovi ostvaruje se na srpskom jeziku.

Za prvu raspodelu prijave se podnose od 3. do 14. jula od 8 do 14 časova radnim danima i u subotu, 8. jula, od 9 do 13 časova u Domu učenika srednjih škola „Srećno“, koji se nalazi u Ulici kneza Miloša bb u Ćupriji. Za preostala slobodna mesta, kao i za pripadnike osetljivih društvenih grupa, koji prema redosledu na konačnoj rang-listi nisu dobili smeštaj u prvoj raspodeli, prijave se mogu podneti od 24. do 28. avgusta od 8 do 14 časova.

Učenici koji prema pravilnicima o nastavnom planu i programu stručnih predmeta srednjeg stručnog obrazovanja imaju obavezu obavljanja profesionalne prakse, koja se brojčano ocenjuje i ulazi u ukupan prosek ocene, obavezni su da se prijave u prvoj raspodeli, a njihovo rangiranje obaviće se u drugoj raspodeli, kada dostavljaju svedočanstva. Učenicima koji se ne prijave od 3. do 14. jula, prijave se neće primati naknadno.

Preliminarna rang-lista primljenih učenika biće istaknuta na oglasnoj tabli Doma i na sajtu www.dus.rs u roku od tri dana od isteka roka za prijem dokumenata. Rok za podnošenje prigovora je osam dana. Konačna rang-lista biće objavljena 27. jula.

Sve informacije mogu se dobiti na sajtu Doma www.dus.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona