POČAST TEČNOM HLEBU U BANATU: Zrenjaninske "Dane piva" obeležiće koncerti narodne, zabavne, klasične i rok muzike

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

21. 06. 2023. u 18:00

UZ sertifikat "Najbolje iz Vojvodine", tradicionalna manifestacija "Dani piva" u Zrenjaninu, održaće se 38. put, od 8. do 13. avgusta.

ПОЧАСТ ТЕЧНОМ ХЛЕБУ У БАНАТУ: Зрењанинске Дане пива  обележиће концерти народне, забавне, класичне и рок музике

Foto: B. Grujic

Obeležiće ih osam koncerata na Trgu slobode i 15 na Žitnom trgu, zvezde domaće zabavne, rok i narodne muzike. Manifestaciju će uveličati i nastup Zrenjaninske filharmonije, kao i gosti iz regiona.

"Riblja čorba", "JU grupa", "Aerodrom", Mile Kekin, Dr Nele Karajlić, Ana Stanić, Nikola Rokvić, Aleksandar Sofronijević, samo su neki od brojnih učesnika, a u bašti Gradske kuće u Zrenjaninu.

- "Dani piva" su najstarija zabavno-turistička manifestacija u Srbiji, u kontinuitetu se održavaju od 1986. godine, a od prošle je promenjen termin, za početak avgusta i to se pokazalo kao dobar potez i za izvođače i za publiku - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, uz napomenu da će se program odvijati na ukupno 15 lokacija u gradu koji otvara svoje srce i poziva sve na kriglu hladnog piva.

Direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar najavio je da će na otvaranju manifestacije, filharmonija nastupiti sa tri tenora, a završnog dana uz program Simply the best simphony.

- Kao i svake godine očekujemo spektakl, uz popularne operske arije i učešće oko 60 muzičara pod dirigentskom palicom maestra Mikice Jevtića, a ko su ta tri tenora, za sada je tajna - rekao je Bugar, uz osvrt na drugi, završni koncert, koji je svojevrsna rok antologija, nastavak projekata ABBA symphonic real tribute show i Metallica symphonyc show.

Trg mali za sve goste

U SVOM fazonu, Dr Nele Karajlić pitao je gradonačelnika Zrenjanina da li je moguće da se malo proširi trg, kako bi svi ljubitelji muzike "Zabranjenog pušenja" mogli da nađu svoje mesto na koncertu u petak, 11. avgusta. Istakao je da njegove pesme žive već skoro četiri decenije, koliko traje ova manifestacija u čast piva, uz koje paše rokenrol.


 

Pod rukovodstvom Aleksandra Sofronijevića, 13 vrhunskih muzičara, uz dva ženska i četiri muška vokala, prvi put na "Danima piva" nastupiće u okviru Večeri lepe muzike, sa poznatim hitovima narodne, popularne i rok mizike.

- Publika u Zrenjaninu imaće priliku da 10. avgusta sluša sve ono što smo stvarali 53 godine unazad i u zavisnosti od raspoloživog vremena izvešćemo minimum dvadesetak kompozicija - poručio je legendarni Žika Jelić, frontmen "JU grupe".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti