SIGURAN KROV NAD GLAVOM: Tri somborske porodice dobile kuće na selu

J. L.

16. 06. 2023. u 20:53

ZAHVALjUJUĆI programu koji realizuje Ministarstvo za brigu o sel,u još tri porodice će dobiti svoj dom - kuće sa okućnicom, u selima na teritoriji grada Sombora.

СИГУРАН КРОВ НАД ГЛАВОМ: Три сомборске породице добиле куће на селу

foto: Grad Sombor

Za život na selu opredelili su se Jovana i Dragomir Kalinić, Otilia i Slobodan Topić, kao i Danijel Milošević, koji su za svoj novi dom odabrali kuće u Stanišiću, Svetozar Miletiću i Riđici.

-Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu za brigu o selu i ministru Krkobabiću što su omogućili, od 2021. godine do danas, bespovratna sredstva za kupovinu čak 96 seoskih kuća na teritoriji grada Sombora i time podstakli život na selu, te sve prednosti i mogućnosti koje ono nudi, kako za mlade bračne parove, decu, tako i za samohrane roditelje - istakao je Darko Smiljanić, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite.

Javni konkurs za realizaciju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu, otvoren je do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra, do kada svi zainteresovani mogu da dostave prijave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024