SEMBERIJA VIDA RANE: Pogledajte slike posle užasnog nevremena (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

09. 06. 2023. u 13:28

JAKO nevreme pogodilo je sinoć oko 20 časova Semberiju, a najteže posledice ostavilo je u mesnoj zajedncii Banjica, gde se izlila rečica Tavna i drugi bujični vodotoci, poplavivši nekoliko stambenih i pomoćnih objekata, ambulantu porodične medicine, prostorije mesne zajednice, kao i poljoprivredno zemljište.

СЕМБЕРИЈА ВИДА РАНЕ: Погледајте слике после ужасног невремена (ФОТО)

V.M.

Bujica je oštetila i putnu infrastrukturu, uključujući mostove, a na puteve i u domaćinstva nanela velike količine kamena. U nevremenu je oštećena i elektro-infrastruktura.

Mašine za raščišćavanje su, po nalogu gradskog Odeljenja za stambeno-komunalne poslove, od jutros na terenu i uklanjaju nanose sa lokalnih puteva.  

Na teren su još u toku noći izašli i pripadnici gradskog Odseka civilne zaštite, a u saradnji sa Savjetom mesne zajednice Banjica, na ovo područje biće upućena Komisija za procenu šteta na objektima i poljoprivrednom zemljištu, odnosno, stručna lica iz Odeljenja za stambeno-komunalne poslove Gradske uprave radi utvrđivanja i saniranja oštećenja na putnoj komunikaciji.

Gradsko Odeljenje za poljoprivredu će formirati Komisiju za procenu štete na poljoprivrednim usevima, koja će utvrditi štetu u gazdinstvima u delovima Semberije pogođenim nevremenom prethodnih dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati