U OPŠTINI REKOVAC OTVORENO JEDINSTVENO UPRAVNO MESTO: Izdvojeno više od 6,5 miliona dinara

Z. GLIGORIJEVIĆ

07. 06. 2023. u 16:12

U OPREMANjE jedinstvenog upravnog mesta u opštini Rekovac, koje je danas otvoreno u opštini Rekovac, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije izdvojilo je nešto više od 6,5 miliona dinara, a opština oko milion dinara.

У ОПШТИНИ РЕКОВАЦ ОТВОРЕНО ЈЕДИНСТВЕНО УПРАВНО МЕСТО: Издвојено више од 6,5 милиона динара

Foto:Z.Gligorijević

- Jedinstveno upravno mesto je veoma funkcionalno i mislim da će mnogo d koristi građanima opštine Rekovac zato što je praksa pokazala da u svakoj opštini u kojoj ono postoji, meštani mogu sve svoje poslove koji se odnose na lokalnu administraciju da završe na jednom mestu. Više neće biti potrebe da Rekovčani idu od šaltera do šaltera, od jedne do druge zgrade – ocenio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije Aleksandar Martinović, koji je zvanično otvorio jedinstveno upravno mesto.

On je dodao da u Levču žive vredni i preduzimaljivi ljudi, koji vode opštinu, koja je, nažalost, nedovoljno razvijena i koja se nalazi u četvrtoj kategoriji razvijenosti. Zato je poručio da oni neće biti sami u rešavanju brojnih problema sa kojima se opština suočava i da će Vlada Republike Srbije, kao i predsednik Republike Aleksandar Vučić uvek biti na raspolaganju kako bi se rešili problemi u svim opštinama poput Rekovca.

-Jedan od plodova dugogodišnje uspešne saradnje sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije je ovo jedinstveno upravno mesto, koje će najviše značiti najstarijim meštanima, koji čine većinu stanovnika opštine. Mi smo mala država koja bez pomoći države ne bi mogla da postoji. Zahvaljujući našim prijektima i finansijskoj pomoći države, Rekovac je uradio Dom kulture, putnu infrastrukturu i realizovali projekat digitalizacije Opštinske uprave Rekovac. Kupili smo softvere i 21 laptop za odbornike, tako da oni skupštinski materijal dobijaju elektronskim putem, čime su izbegnuti veliki putni troškovi prilikom nošenja materijala odbornicima – rekao je predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević.

INVESTITOR

Kako rekovačkoj opštini nedostaje velika investicija koja bi omogućila upošljavanje 100 do 150 radnika, ministar Martinović dodao je da će sa tim upoznati Vladu Republike Srbije i predsednika Vučiča. On je obećao da će učiniti sve da u ovu opštinu sa devet hiljada stanovnika dođe bar jedna kompanija koja bi obavljala privrednu delatnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)