VEĆ POLOŽILI ISPIT ZRELOSTI: Humanitarna modna revija „Matura za sve“ u niškoj ETŠ „Mija Stanimirović“

J. Ć.

27. 05. 2023. u 08:05

INSPIRISANI predstojećim maturskim proslavama, učenici ETŠ "Mija Stanimirović" - 28. maja u podne, u prostorijama svoje obrazovne ustanove - organizuju humanitarnu modnu reviju.

ВЕЋ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ЗРЕЛОСТИ: Хуманитарна модна ревија „Матура за све“ у нишкој ЕТШ „Мија Станимировић“

Foto Arhiva

Pod nazivom "Matura za sve", završetak srednje škole poželeli su da "overe" i jednim dobrim delom, pa intenzivno prikupljaju haljine, košulje, odela, nakit i druge potrepštine koje se koriste upravo na ovakvim svečanostima. Sve što bude prikazano tokom ove nesvakidašnje modne revije, biće poklonjeno maturantima - pre svega onima koji nemaju, ili nisu u prilici da nabave odgovarajuću garderobu za to izuzetno veče. Novac koji bude prikupljen namenjen je za pomoć porodicama nastradalih i povređenima u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar".

Ali, namerni da drugarima ponude autentične modne dodatke od kojih mogu da "sklope" upečatljive kombinacije i izdvoje se, učenici su želeli da pošalju i važnu poruku solidarnosti, humanosti, a pre svega prihvatanja različitosti - promovišući zajedništvo.

Podsetimo, Nišlije koje pohađaju ETŠ "Mija Stanimirović" već su repoznate kao učesnici mnogobrojnih društvenih akcija - od humanitarnih, do ekoloških - a njihovom najnovijem poduhvatu priključili su se i ovdašnji novinari, darivanjem komada garderobe, te lokalni umetnici koji će svakom stajlingu dati svoj kreativni doprinos...

Licitacija će biti završena 31. maja, najuspešniji će novac direktno uplaćivati na namenski račun, a dokaz o tome potom će biti uvršten u svojevrsnu postavku manifestacije "Matura za sve".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove