KRISTINU LEK ČEKA U JAPANU: Humanitarna akcija za teško obolelu devojku iz Kruševca

S.BABOVIĆ

26. 05. 2023. u 07:00

INOVATIVAN lek „delitakt“ čeka Kristinu Blagojević (18) iz Kruševca u Japanu, ali vremena da do njega dođe je sve manje.

КРИСТИНУ ЛЕК ЧЕКА У ЈАПАНУ: Хуманитарна акција за тешко оболелу девојку из Крушевца

foto: FB

Pre samo dva meseca, učenici Politehničke škole koja se godinama bori protiv agresivnog tumora mozga rečeno je da su prognoze loše. Ostalo joj je još godinu dana života. Nada se pojavila u Japanu. Porodica, prijatelji i brojni Kristinini saveznici u borbi veruju da postoji šansa da se bolest pobedi.

Karcinom glioblastum gladus uklonjen je u celini na Klinici za neourohirurgiju 2021. godine, ali se bolest vratila posle godinu dana. Brojne humanitarne akcije uspele su da, posle operacije u KCS, mladu Kruševljanku odvedu do intervencije u Istanbulu.

Nažalost, tumor se vratio posle godinu dana.

Humanitarke okupljane oko Udruženja "Obrok za porodicu"- Kruševac, 28. maja, od 10 do 17 sati, organizuju veliki humanitarni bazar kako bi pomogli da se lečenje u Japanu i ostvari. Bazar se održava u centru grada kod Kocke. Prodaju se donirane igračke, odeća, cveće, servisi, saksije, nakit.

- Kristina je bila zdravo i veselo dete koje je uživalo u svom detinjstvu sve do 2020. godine kada su se pojavile glavobolje, umor, promene u ponašanju, loše socijalne interakcije, pad koncentracije - navode u Fondaciji „Budi human“. - Usledili su specijalistički pregledi i dijagnostika. Tek u leto 2021. godine kada je Kristina imala epileptični napad, nakon CT glave koji je pokazao promene na mozgu konstatovano je da ima zloćudni tumor.

Kristina sa roditeljima i dva brata živi u selu Globare kod Kruševca. Sami ne mogu da se izbore sa ogromnim medicinskim troškovima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UČESTVUJU EKIPE IZ OSAM ZEMALJA: Na Zlatiboru počeo internacionalni dečiji fudbalski turnir