PAO PLAFON U VRTIĆU U ZRENJANINU: Oglasio se i gradonačelnik o snažnom nevremenu (FOTO)

Novosti online

18. 05. 2023. u 23:27

Zrenjanin je jedan od gradova koji je juče bio pogođen jakim nevremenom i poplavama.

ПАО ПЛАФОН У ВРТИЋУ У ЗРЕЊАНИНУ: Огласио се и градоначелник о снажном невремену (ФОТО)

Foto: Printskrin/Instagram

Zbog prokišnjavanja plafon vrtića "Leptirić" je pao i dve prostorije neće biti za upotrebu. O ovoj i drugoj pričinjenoj šteti koju su izazvale obilne padavine oglasio se i gradonačelnik banatskog grada, Simo Salapura.

- Hitno je poslata nadležna služba da predloži mogućnosti za sanaciju vrtića. Takođe, oštećen je krov na ambulanti u Melencima, za koji ćemo, takođe da napravimo plan za hitnu popravku. U školama nije bilo većih problema - napisao je on na svom Fejsbuku.

Obilna kiša koja je padala sinoć u Zrenjaninu i okolini uslovila je probleme na više lokacija u gradu, kada je reč o normalnom obavljanju saobraćaja, snabdevanju električnom energijom i vodosnabdevanjem.

- Palo je 80 litara kiše po kvadratnom metru, a najveća količina je bila između 18 i 19 časova, što kišna kanalizacija nije mogla da primi, pa su raskrsnice bile poplavljene u Cara Dušana, Gundulićevoj, Laze Kostića, na Bagljašu i na još nekim lokacijama. Velike količine padavina prouzrokovale su manje probleme na izvorištu odakle se grad snabdeva vodom, što je dovelo do pojave zamućenosti vode u gradskoj vodovodnoj mreži - naveo je Salapura.

(Blic)

BONUS VIDEO: Oluja protutnjala Novim Sadom, vozila zaglavljena na poplavljenim ulicama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!