OBUKA ZA BORBU PROTIV NASILJA U ŠKOLAMA: Kako prepoznati prvi znak

Z. GRUMIĆ

18. 05. 2023. u 19:20

OBUKA školskih službi sa teritoriji Novog Sada, za prepoznavanje i pravovremeno reagovanje u slučajevima vršnjačkog nasilja, nastavljena je juče u Mašinskoj školi, a akcenat je bio na elektronskim oblicima, koji u poslednje vreme prednjače u odnosu na druge.

ОБУКА ЗА БОРБУ ПРОТИВ НАСИЉА У ШКОЛАМА: Како препознати први знак

Z. Grumić

Pomenuta obrazovna ustanova, inače, prva je od tri novosadske srednje škole u kojima se realizuje ovakav program, a Gradsko koordinaciono telo za borbu protiv nasilja tokom februara je bilo aktivno u svih 39 ovdašnjih osmoletki. U nastavku, biće uključeni direktori i sekretari, te predstavnici psihološko-pedagoških službi i đačkih parlamenata...

- Ovo je prvenstveno podrška prosvetnim radnicima, da budu dodatno obučeni, te u slučajevima sumnje, ili kad se dogodi neki oblik nasilja i zlostavljanja, reaguju već na prvom nivou - objasnila je članica Koordinacionog tela Biljana Kitić Grujić, naglašavajući da su veoma bitna i mišljenja učenika o mogućim opasnostima i rizicima sa kojima se suočavaju, a od septembra će u čitav proces biti uključeni i roditelji.

U realizovanju prve obuke, u okviru drugog ciklusa, učestvovali su i predstavnici Policijske uprave u Novom Sadu, te Gradske prosvetne inspekcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!