OBNAVLJAJU BOLNICU, GRADE I STADION: Predstavnici Ministarstva za javna ulaganja u poseti Leskovcu

Игор Митић
Igor Mitić

15. 05. 2023. u 20:00

DELEGACIJA Ministarstva za javna ulaganja sastala se juče sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, te posetila ovdašnju Opštu bolnicu, u kojoj je započeto unutrašnje uređenje glavne zgrade. A, planirana je kompletna rekonstrukcija više od 21.000 kvadrata korisne površine.

ОБНАВЉАЈУ БОЛНИЦУ, ГРАДЕ И СТАДИОН: Представници Министарства за јавна улагања у посети Лесковцу

foto: I.Mitić

Dosad je u sobama bilo i po 10 do 12 pacijenata, sa zajedničkim kupatilom, a ubuduće će sve biti dvokrevetne i trokrevetne, sa zasebnim toaletima - najavio je državni sekretar Miljan Ranđelović i podsetio da se više od polovine ovogodišnjeg budžeta Ministarstva za javna ulaganja izdvaja za zdravstvo.

Pored investiranja u velike zdravstvene centre i bolnice, već je renovirano i više od 80 domova zdravlja i ambulanti u 60 lokalnih samoupravi širom Srbije. Samo za leskovačku bolnicu opredeljene su četiri i po milijarde dinara.

- Do kraja godine trebalo bi da bude obnovljeno desno krilo objekta, u kojem se nalaze Laboratorija, Transfuziologija i Porodilište, a potom će majstori preći na ostatak objekta - objašnjava dr Nebojša Dimitrijević, direktor leskovačke Opšte bolnice koja brine o oko 250.000 ljudi sa teritorije Jablaničkog, ali o delu pacijenata iz Pčinjskog okruga, te sa severa Kosova i Metohije.

Inače, pomenuto ministarstvo ovde - sa oko dve i po milijarde dinara - finansira i izgradnju modernog fudbalskog stadiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum