NEDELJA CRVENOG KRSTA: Počela edukacija najmlađih u Jagodini

Z. GLIGORIJEVIĆ

08. 05. 2023. u 15:51

POVODOM Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, 8. maja, nedelja Crvenog krsta u Jagodini je danas započeta edukativnim predavanjem za učenike OŠ „Goran Ostojić“.

НЕДЕЉА ЦРВЕНОГ КРСТА: Почела едукација најмлађих у Јагодини

Foto:Z.Gligorijević

Volonteri jagodinskog Crvenog krsta mališane su upoznali sa istorijatom i ciljevima ove humanitarne organizacije, ali i o značaju pružanja prve pomoći.

Prema rečima Stefana Malenovića, sekretara CK Jagodina, ovogodišnji moto Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca je da sve što se radi, radi od srca.

Foto:Z.Gligorijević

- Inače smatram da volonter Crvenog krsta mora da ima veliko srce. Ranijih godina smo povodom ovog jubileja imali po dve akcije dnevno, a ove godine biće ih minimum četiri. Organizovaćemo mnogo više predavanja po školama, motivisati ih da kada odrastu budu doborvoljni davaoci krvi, a pokušaćemo i da savetima smanjimo vršnjačko nasilje – naveo je Malenović.

Foto:Z.Gligorijević

Nedelja Crvenog krsta biće završena akcijom dobrovoljnog davanja krvi u ponedeljak, 15. maja, u jagodinskoj Gimnaziji „Svetozar Marković“ od 9 do 14 časova. Crveni krst pozvao je sve humane ljude od 18 do 65 godina da učestvuju u akciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)