PISALI KAZNU BAKI, PLATIO JE - GRADONAČELNIK: "NJihov posao nije da kažnjavaju one koji se trude da zarade za parče hleba prodajući cveće"

G. ĆIROVIĆ

21. 04. 2023. u 17:09

NA rad Komunalne milicije u Kraljevu stanovnici grada na Ibru već godinama unazad upućuju brojne primedbe, a njihivo nezadovoljstvo kulminiralo je ovih dana nakon što je ova služba kaznila jednu siromašnu sugrađanku.

ПИСАЛИ КАЗНУ БАКИ, ПЛАТИО ЈЕ - ГРАДОНАЧЕЛНИК: Њихов посао није да кажњавају оне који се труде да зараде за парче хлеба продајући цвеће

G.Šljivić

Fotografija na kojoj se vidi kako „revnosni“ pripadnik Komunalne milicije piše kaznu starijoj sugrađanki S.P. koja je ispred ulaza u Mali pijac iznela na prodaju manju količinu cveća i takozvanog „zeleniša“, osvanula je na društvenim mrežama i odmah izazvala nezadovoljstvo i gnev Kraljevčana koji se nisu ustručavali da upute teške kritike na rad ovdašnjih „komunalaca“.

- „Što niste kupili od ove bake cveće, pa bi otišla kući srećna sa nekom „crkavicom“ nego trenirate stogoću? Stidite se!“, „Kada im prijavite bilo kakav stvarni komunalni problem, njihov odgovor je po pravilu da „nisu nadležni“, a izgleda da jesu kada treba demonstrirati moć i revnost nad siromašnim sugrađanima.“, „Važno je da se nenadležne patrole šepure i šetkaju u novim uniformama“ - samo su neki od brojnih komentara na društvenim mrežama, a ima i onih u kojima stanovnici grada na Ibru prenose i lično iskustvo sa komunalnim milicajcima.

- „Iz stana u prizemlju zgrade u kojoj stanujem od ranih jutarnjih sati čula se veoma glasna, nesnosna muzika. Iako je to vreme koje je propisano za odmor, kada sam to prijavila telefonom službenik koji se javio pitao me je „da li sam izmerila decibele“!? Niko se nije pojavio da reaguje a od muzike je odzvanjala cela ulica“.

Na prekršajnu prijavu Komunalne milicije siromašnoj sugrađanki nije ostao nem ni gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić koji je u njeno ime i - platio kaznu.

G.Šljivić

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić

REAKCIJA GRADONAČELNIKA

- NIJE pravedno da bude kažnjena starica koja je, verovatno, pritisnuta životnim nedaćama i besparicom, prinuđena da prodaje cveće i povrće na ulici. Biti čovek, važnije je od svega – kaže gradonačelnik Terzić koji se, takođe, osvrnuo na „revnost“ kraljevačke Komunalne milicije. - Njihov posao nije da kažnjavaju one koji se trude da zarade za parče hleba prodajući cveće i zelenu salatu. U Kraljevu postoje znatno veći komunalni problemi koje treba da rešavaju, a ne da okreću glavu u drugu stranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024