KRAJ ŠTRAJKA U UŽICU: Komunalcima povećanje zarada

N. J.

11. 04. 2023. u 13:09

ZAPOSLENI u užičkom Javnom komunalnom preduzeću „Bioktoš“, posle jednodnevnog štrajka, izdejstvovali su od gradske vlasti povećanje zarada, toplog obroka i regresa. U proseku, oni će od maja imati primanja viša za oko 50 evra.

КРАЈ ШТРАЈКА У УЖИЦУ: Комуналцима повећање зарада

UE media

Oni su u ponedeljak stupili u štrajk, uz odluku da do ispunjenja zahteva neće odvoziti smeće, naplaćivati parking, „paukom“ odvoziti nepropisno parkirana vozila, neće prati ulice… Obustavljeno je i održavanje groblja, zelenih javnih površina.

Već u utorak, dogovor sa gradskim vlastima je postignut.

- Dogovoreno je povećanje koeficijenta za obračun zarada i to onih najnižih za 0.15 odsto. Tu je i isplata regresa u visini od 100 procenata prosečne zarade u Republici. Godišnji iznos regresa uvećava se za 33.000 dinara. Troškovi ishrane uvećavaju se za 330 dinara po danu rada. Solidarna pomoć biće isplaćena u aprilu – rekao je Dragoljub Stojadinović, zamenik gradonačelnika Užica.

Mesečno, primanja najugroženijima u „Bioktošu“, u proseku će biti uvećana za 5.500 dinara.

- Reč je o spontanoj pobuni radnika koji su u najtežoj situaciji. Nije tačno da novca nema, već su načini na koji se on troši. Za poslednjih godinu i po, preduzeće koje je dobro poslovalo dovedeno je u stanje krize, kapital se troši a veliki broj radnika prima doplate do minimalnog iznosa zarade koji je propisala država – rekao je uoči štrajka Vladimir Ristanović, predsednik sindikata „Sloga“ u ovom javnom preduzeću.

Posle ispunjenja zahteva, zaposleni u „Bioktošu“ nastavili su sa redovnim poslovanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!