DVE ŠKOLE VEć TRI GODINE ČEKAJU MAJSTORE: Najavljena dugoočekivana rekonstrukcija zgrade u Kikindi

R. Š.

29. 03. 2023. u 12:00

Građevinska skela koja ispred zgrade u centru Kikinde, u kojoj su Gimnazija „Dušan Vasiljev“ i Ekonomsko- trgovinska škola, stoji duže od tri godine, po svemu sudeći neće biti uklonjena ni ove godine, ali je dugoočekivana rekonstrukcija, ipak, ozbiljno najavljena. Taj veliki posao neće biti finansiran samo iz gradskog budžeta, već će adaptaciju objekta pomoći i Ministarstvo prosvete.

ДВЕ ШКОЛЕ ВЕћ ТРИ ГОДИНЕ ЧЕКАЈУ МАЈСТОРЕ: Најављена дугоочекивана реконструкција зграде у Кикинди

Foto: R. Šegrt

To je najavio i ministar Branko Ružić, koji je u Kikindi bio povodom obeležavanja 165 godina rada gimnazije.

- Rekonstrukcije ove zgrade bila je planirana još pre pojave korona virusa. Međutim, pandemija je izmenila prioritete i definisala drugačije planove. Sada ponovo moramo da sagledamo status ove zgrade i koja je po svemu biser u obrazovnom sistemu Srbije. U svakom slučaju, renoviranje ovog objekta će u najskorije vreme biti u fokusu Ministarstva prosvete i Vlade Srbije, kao i druge obrazovne institucije u zemlji – rekao je Ružić.

I u gradskoj upravi je obnova ove školske zgrade u svim planovima, ali je suma za taj posao visoka, pa će grad tražiti dodatne izvore finansiranja, najavila je Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika.

FASADA OTPADA

Skela na zgradi ove dve škole postavljena je još pre nekoliko godina, jer je fasada dotrajala, pa postoji opasnost i po bezbednost prolaznika koji su, ipak, navikli da svakodnevno prolaze ispod te konstrukcije. Na svoju odgovornost. Na sreću do sada nije bilo nezgoda po građane, učenike i zaspolene u školama.

- Grad ima projekat za kompletnu rekonstrukciju zgrade, a predračunska vrednost radova je viša od 350 miliona dinara. Zato ćemo za sredstva konkurisati kod viših instanci. Iz gradskog budžeta opredeljeno je 10 miliona dinara za sanaciju kompletne tartan staze u dvorištu škole, koju koriste učenici Gimnazije i Ekonomsko-trgovinske škole – navela je Jakšić Kiurski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ROMANI LETICE MILOVANOVIĆ: Borska spisateljica večeras u Paraćinu