NA OKUPU TALENTI IZ 20 ŠKOLA : Počela obuka darovitih đaka iz Vojvodine na Fruškoj gori

J. S.

29. 03. 2023. u 07:10

OBUKA darovitih učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine započet je u Centru za privredno-tehnološki razvoj „Andrevlje” na Fruškoj gori i trajaće ukupno narednih pet nedelja.Grupe đaka smenjivaće se svake sedmice.

НА ОКУПУ ТАЛЕНТИ ИЗ 20 ШКОЛА : Почела обука даровитих ђака из Војводине на Фрушкој гори

Pokrajinska vlada

Đaci iz 20 srednjih škola učestvovaće u raznim aktivnostima iz oblasti prirodnih i društvenih nauka, umetnosti i kulture a krajnji cilj je unapređenje kvaliteta obrazovno-vaspitnog procesa.

Prvu grupu đaka dočekala je pomoćnik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milica Vučićević, koja je uz dobrodošlicu kazala da je ideja ovog projekta prepoznavanje talenata i njihovo adekvatno nagrađivanje.

- Želeli smo da vam u ovom prelepom okruženju omogućimo da negujete i razvijate talenat koji posedujete. Verujem da je pred vama ugodnih šest dana tokom kojih ćete steći lepa prijateljstva, nova saznanja na predavanjima i radionicama koje smo osmislili i pripremili za vas i da ćete uživati u prirodi i ovim prvim prolećnim danima – kazala je Vučićevićeva.

Na konkurs, koji je trajao od 1. do 8. marta, prijavilo se 40 vojvođanskih škola među kojima je odabrana polovina. Projekat se realizuje u saradnji s Pokrajinskim sekretarijatom za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a za tu namenu iz pokrajinskog budžeta opredeljeno je šest miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)