"DORUČAK SA GIMANZIJALCIMA": Učenici i profesori prištinske Gimnazije sa sedišetm u Lapljem selu

D. Z.

22. 03. 2023. u 15:23

TRADICIONALNA Manifestacija „Doručak sa Gimanzijalcima“ koju učenici i profesori prištinske Gimnazije sa sedištem u Lapljem selu organiziuju po četvrti put održana je danas ispred platoa opštine Gračanica.

ДОРУЧАК СА ГИМАНЗИЈАЛЦИМА: Ученици и професори приштинске Гимназије са седишетм у Лапљем селу

FOTO D,Z.

Cilj ove manifestacije jeste prikupljanje sredstava za učenice četvrte godine ove škole koji ne mogu da priušte odlazak na ekskurziju sa svojim vršnjacima.

Kako su istakli predstavnici Đačkog parlamenta planirano je da maturanti Gimnazije ove godine posete Prag, Beč, Budimpeštu i Bratislavu što će iznostiti 400 evra po učeniku a prodajom izloženih proizvoda, hrane i pića, ukrasa, učenici su želeli da omoguće odlazak i nekolicine svojih drugara čiji su roditelji slavbijeg materijalnog stanja.

Kupovinom izloženih predmeta i proizvoida sugrađani im pomažu da ostvare cilj a okupljnei učenici ističu da im je moto da svi maturanti odu zajendo u obilazak evropskih prestonica.

I dok ističu da su manifestaicju pripremali prethodnih mesec dana, podršku učenicima Gimnazije dala je i predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Kako postati i ostati br. 1 u onome što radite?