TRIJUMFOVALI NA SICILIJI: Folklorci iz Bubušinca uspešni u Italiji

D. N.

17. 03. 2023. u 10:23

ČLANOVI Kulturno-umetničkog društva “Bubušinac” iz Bubušinca kod Požarevca, postigli su izuzetan uspeh na Svetskom festivalu folklora “Mondorlo in fiore” u Agriđentu, na Siciliji, jer su proglašeni za najbolji igrački ansambl.

ТРИЈУМФОВАЛИ НА СИЦИЛИЈИ: Фолклорци из Бубушинца успешни у Италији

KUD Bubušinac

Osim ove glavne, na prestižnoj smotri koja se održava već 75 godina, osvojili su i specijalnu nagradu „Dario Daniele“ u kategoriji za najbolju tačku na festivalu.

-Organizator nas je izabrao za takmičarsku konkurenciju na osnovu prijave, fotografija i snimaka, jer je smatrao da zadovoljavamo njihove visoke kriterijume, kao što su obavezan orkestar, kvalitet ansambla, raznovrsnost i trajanje programa. Osvojili smo dva priznanja i veoma smo ponosni što smo uspešno predstavili svoju zemlju, grad, i malo mesto iz koga dolazimo – rekao je Nikola Tomić, umetnički rukovodilac ansambla.

Na festivalu, na kojem su učestvovale folklorne grupe iz 30 država sa nekoliko kontinenata, članovi KUD „Bubušinac“ imali s usedam nastupa, uz izvođenje četiri koreografije.

Folklorna smotra zvanično je završena velikim koncertom svih učesnika u Dolini hramova, po kojoj je grad Agriđento poznat i van granica Italije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove