IZMEŠTAJU TERETNI SAOBRAĆAJ IZ CENTRA: Važne odluke Skupštine grada Sombora

J. L.

15. 03. 2023. u 18:46

SKUPŠTINA grada Sombora na 22. sednici usvojila je Odluku o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije primarne gradske saobraćajnice između Apatinskog i Bezdanskog puta.

ИЗМЕШТАЈУ ТЕРЕТНИ САОБРАЋАЈ ИЗ ЦЕНТРА: Важне одлуке Скупштине града Сомбора

foto: Grad Sombor

Ovaj planski dokument se menja kako bi se buduća saobraćajnica imala odgovarajuće uslove za izmeštanje tranzitnog i teretnog saobraćaja iz gradskog jezgra grada Sombora iz dolaznih pravaca Apatina i Odžaka i njihovog povezivanja pravcem ka graničnom prelazu Bački Breg i ka Subotici.

Takođe, gradski parlament usvojio je Program korišćenja sredstava za zaštitu životne sredine Grada Sombora za 2023. godinu. Njime će se 14 miliona dinara, koja su obezbeđena u gradskom budžetu, raspodeliti za programe i projekte praćenja stanja životne sredine u okviru kojih će se pratiti kvalitet vazduha, nivo komunalne buke i kvalitet površinskih i podzemnih voda.

Iz ovog programa sufinansiraće aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine kroz učešće grada Sombora u raspisanim konkursima pokrajinskih i državnih institucija, kao i edukacije i jačanje svesti o potrebi zaštite životne sredine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća