DA ORBITA BUDU BRAK, DECA I PORODICA: Predavanje o greškama u vaspitanju u LJuboviji

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

03. 03. 2023. u 12:18

U PAROHIJSKOM domu crkve Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Ljuboviji, povodom Nacionalnog Dana knjige, u organizaciji Biblioteke „Milovan Glišić“, klinički psiholog dr Vlajko Panović održao predavanje na temu „Najčešće greške u vaspitanju dece“, i promociju knjige „Brak, deca, porodica“.

ДА ОРБИТА БУДУ БРАК, ДЕЦА И ПОРОДИЦА: Предавање о грешкама у васпитању у Љубовији

Foto _V Mitrić

Gosta koji je "ove gore list" pozdravila je direktorka Biblioteke Marijana Petaković, a o knjizi, je govorio i tv voditelj Darko Panović, takođe Azbukovčanin.

U skoro dvosatnom predavanju, kom su prisustvovali mnogi meštani Azbukovice, ali i komšije i susedne Republike Srpske, uz značajan broj sveštenika i monaha, ugledni stručak govorio je o paradoksima savremenog doba ,o najčešćim greškama roditelja u vaspitanju dece, otuđenosti u porodici, otuđenosti bračnih drugova, otuđenosti roditelja i dece. Ukazao je na veliki uticaju tehnike, tehnologije i medija, „ koji stvaraju novi obrazac ponašanja u porodici“.

Tokom predavanja autoru knjige su postavljena mnoga pitanja na temu, vaspitanja dece - korišćenje slobodnog vremena, odnosa među supružnicima, izboru bračnog druga, o načinima izbegavanja štetnih uticaja od medija, tehničkih sredstava.

- Nesporno je da smo mi napadnuti spolja i da "globalisti" pokušavaju da nam nametnu način i forme života i ponašanja, ali mnogo je opasnije razaranje naše društva i porodice iznutra, s toga nam predstoji velika borba, moramo se vratiti našoj tradiciji i veri, odbaciti gordost, srebroljublje. Lako biti neće - poručio je dr Panović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove