DA NI SMETOVI NE BUDU PROBLEM: Zahvaljujući pomoći EU, LJubovija dobija novi most, vrednu mašinu, pare za obnovu puta

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

06. 02. 2023. u 15:37

ZAHVALjUJUĆI pomoći Evropske unije, Ljubovija je dobila novu kombinovanu mašinu sa kompletnom opremom za operativnu upotrebu, uključujući i raonik za čišćenje snega.

ДА НИ СМЕТОВИ НЕ БУДУ ПРОБЛЕМ: Захваљујући помоћи ЕУ, Љубовија добија нови мост, вредну машину, паре за обнову пута

foto:V.Mitrić

Mašina je nabavljena u okviru projekta "Unapređenje javne infrastrukture u podstandardnim seoskim naseljima u Ljuboviji“, koji se sprovodi kroz program "Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“(EU SHAI). Vrednost projekta je 312.470 evra i, pored kupovine kombinovane mašine, podrazumeva i rekonstrukciju opštinskog puta Alin grm – Šarampov i izgradnju mosta na Krupinskoj reci.

- Ovaj projekat koji sprovodi projektni tim Opštine Ljubovija i JP "Ljubovija“ neposredno će doprineti poboljšanju uslova života i rada u ruralnim naseljima opštine Ljubovija, pre svega u Crnči i Donjoj Ljuboviđi - kaže ljubovijski predsednik Milan Jovanović.- Kada su u pitanju druge aktivnosti projekta, potrebno je naglasiti da je za izvođenje radova na rekonstrukciji opštinskog puta Alin Grm-Šarampov izabran izvođač i ugovor je potpisan. Početak radova diktiraće postojeći vremenski uslovi.

Kada je u pitanju izgradnja mosta na Krupinskoj reci, u toku je postupak javne nabavke za izvođenje radova.


BONSU VIDEO - ANKETA: Šta mislite o inicijativi Danice Grujičić da se zabrani pušenje u zatvorenom prostoru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije