FOLKLORNI PROGRAM: Posle dužeg vremena koncert Ansambla „Venac“ u Gračanici

D. Z.

27. 02. 2023. u 14:39

POSLE dužeg vremena, ansambl „Venac“ najavljuje svojoj publici folklorni program sa igrama i pesmama iz cele Srbije.

ФОЛКЛОРНИ ПРОГРАМ: После дужег времена концерт Ансамбла „Венац“ у Грачаници

FOTO ANSAMBL VENAC

Naime, Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ iz Prištine, sada sa sedištem u Gračanici, održaće koncert pod nazivom „Oj Moravo“ 11.03.2023. godine sa početkom u 19:30 časova u Domu kulture u Gračanici.

- Legendarne koreografije sa starog „Venčevog“ repertoara provešće vas od lagane i talasaste Šumadije, preko temperamentnih igara jugoistočne Srbije i gnjilanske Morave do treperive i šaljive istočne Srbije-navode iz ovog profesionalnog Ansambla čije je sedište u Gračanici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih