PROSEČNO POSKUPLJENJE 20 ODSTO: Nove cene komunalnih usluga u Leskovcu

Игор Митић
Igor Mitić

23. 02. 2023. u 14:46

OD narednog meseca cene usluga većine javno-komunalnih preduzeća u Leskovcu biće veće u proseku za oko 20 odsto.

ПРОСЕЧНО ПОСКУПЉЕЊЕ 20 ОДСТО: Нове цене комуналних услуга у Лесковцу

foto: I.Mitić

Posle ove korekcije cene će, kako je najavljeno, biti stabilne narednih godinu i po dana, a onda bi se redovno usklađivale kako bi se što bezbolnije odrazile na standard građana.

Po odobrenju članova Gradskog veća na današoj sednici, građani po višim cenama plaćaće sahranjivanje i ostale pogrebne usluge, održavanje grobnih parcela kao i čišćenje dimnjaka. Leskovčani će većinu usluga JKP „Komunalac“ plaćati skuplje za petinu, dok će dimničarske usluge biti više za 25 odsto.

Odluka o promeni cena doneta je uz obrazloženje da su porasli troškovi poslovanja i da pojedini iznosi na računima nisu menjani godinama.

- Nema preduzeća koje nije tražilo povećanje cena, a mnoge od njih su najniže u Srbiji i iste su u poslednjih šest ili sedam godina. To utiče na rentabilnost poslovanja, a pojedini zahtevi za korekcije cena stoje na mom stolu mesecima – pojasnio je u ranijoj izjavi gradonačelnik Goran Cvetanović.

Nove cene odobrene su i JP „ Gradska autobuska stanica“, ali se poskupljenje odnosi na prevoznike, dok će cena peronske karte za putnike ostati ista i iznosiće 80, a mesečna karta za ulazak u stanični prostor naplaćuje se 300 dinara.

Poskupeće i usluga prikupljanja i deponovanja otpada i to za 19,6 procenata, dok će se na mesečnim računima leskovačkog JKP „Vodovod“ pojaviti nova stavka koja se odnosi na prečišćavanje otpadnih voda, pa će njihov ukupan iznos u proseku biti veći za 500 do 600 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona