BOLJI USLOVI ZA KUPCE I TRGOVCE: Somborci dobili novi pijačni prostor

J. L.

20. 02. 2023. u 16:19

Dugogodišnji problem neadekvatne somborske pijace sada je konačno rešen. Angažovanjem Grada, "Somborska robna pijaca“ je na novoj lokaciji, na prostoru nekadašnjeg "Agrosaveza" na Staparskom putu.

БОЉИ УСЛОВИ ЗА КУПЦЕ И ТРГОВЦЕ: Сомборци добили нови пијачни простор

foto: Grad Sombor

Prema rečima Ljiljane Tice, zamenice gradonačelnika Sombora, cilj svih u Gradskoj upravi bio je da se novim prostorom stvore bolji uslovi, kako za trgovce, tako i za kupce.

-Na zadovoljstvo svih nas mi sada imamo jedan uređen, komforan prostor, kako za naše prodavce, tako i za posetioce koji obilaze ovaj pijačni prostor. Ovde nije samo mesto gde će se prodavati i kupovati, ovo je jedna stara navika naših građana, naših Somboraca, koji su naučili da dolaze i da obilaze pijacu i da po starom dobrom običaju i kupe i popričaju sa svojim poznanicima - ističe Ljiljana Tica.

U proteklom periodu urađeni su mnogi infrastrukturni radovi, od rekonstrukcije krova i rekonstrukcije toaleta, takođe sanirani su podovi, urađena je nova rasveta kao i nove moderne pijačne tezge, tojest pijačni boksovi. Novi prostor poseduje 34 prodajna boksa površine 3 puta 4 metra, a cilj je bio da se na jednom mestu objedini i robna pijaca i vašarište. Posle više decenija rada u neadekvatnim uslovima, trgovci će sada imati bolje uslove za rad i prodaju svojih proizvoda.

Na ovoj lokaciji radi i Somborsko vašarište, koje je za sve građane otvoreno petkom i nedeljom, od šest do 15 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede