PODRŠKA POKRAJINE: Za 22 lista na jezicima manjina 490 miliona

J. S.

07. 02. 2023. u 16:56

UZ naglasak da je Vojvodina bila a biće i ubuduće primer zajedništva i međusobnog razumevanje većinskog srpskog naroda sa nacionalnim manjinama, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ujuče ugovore za sufinansiranje predstavnicima dvadesetdva lista iz devet izdavačkih kuća koja izlaze na manjinskim jezicima – Mađar so, Het nap, Hlas ljudu, Libertatea, Ruske slovo, Hrvatska riječ, Bunjevačke novine, Makedonski informativni centar i Ridne slovo.

ПОДРШКА ПОКРАЈИНЕ: За 22 листа на језицима мањина 490 милиона

Pres služba Pokr.vlade

Mirović je naveo da je na početku njegovog mandata 2016. godine, za ovu namenu izdvojeno nešto više od 260 miliona dinara, prošle godine 390 miliona, a u ovoj godini 490 miliona dinara što,kako je rekao, pokazuje visok stepen odgovornosti za nesmetano izlaženje listova i časopisa na manjinskim jezicima što će biti praksa i ubuduće.

Podsetio je predsdenik Pokrajinske vlade i da je obnovljena i zgrada Radio-televizije Vojvodine u Sremskoj Kamenici, koja proizvodi program na 15 jezika nacionalnih manjina koje žive u Vojvodini.

- Pripadamo generaciji koja je uspela da je obnovi i koja je uspela da održi i unapredi rad svih redakcija. Osim redakcije na srpskom jeziku, tu su redakcije koje proizvode sopstveni televizijski i radijski program na gotovo svim jezicima koji su zastupljeni u Vojvodini. To je primer kojim se ponosimo i teško ga je naći u praksi evropskih zemalja - istakao je Mirović.

On je najavio da će od 1. septembra, a najkasnije od 1. oktobra, deo informativnih redakcija RTV-a prelazi iz stare, neuslovne zgrade u Ulici Maksima Gorkog, biti preseljen u novoizgrađenu zgradu na Mišeluku,na sremskoj strani Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)