NOVE SPRAVE ZA SUBOTIČKE GIMNASTIČARE: Gradonačelnik Bakić predao vrednu opremu (FOTO)

Novosti online

24. 01. 2023. u 14:51

GRADONAČELNIK Subotice Stevan Bakić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišli su danas, u subotičkom Sokolskom domu, gimnastičku salu koja je nedavno opremljena novim gimnastičkim spravama za čiju nabavku je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obezbedio oko 2,5 miliona dinara.

НОВЕ СПРАВЕ ЗА СУБОТИЧКЕ ГИМНАСТИЧАРЕ: Градоначелник Бакић предао вредну опрему (ФОТО)

Foto: Grad Subotica

Nabavkom konja sa hvataljkama, konja za preskok, dvovisinskog ženskog razboja, vratila i odskočne daske, u ovoj moderno opremljenoj i funkcionalnoj gimnastičkoj sali stvoreni su izuzetni uslovi za trenažni proces i pripreme za domaća i međunarodna takmičenja gimnastičarki Sokolskog društva "Spartak" i gimnastičara Gimnastičkog društva "Partizan-Željezničar".

Uz podsećanje da je gimnastika sport koji u Subotici ima izuzetnu tradiciju i da je 1945. godine gimnastička sekcija bila jedna od šest sekcija novoosnovanog „Fiskulturnog omladinskog kluba Jovan Mikić Spartak“, gradonačelnik Bakić je izjavio da, zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu na čelu sa sekretarom Danetom Bastom, subotički gimnastičari i gimnastičarke prve treninge u 2023. godini obavljaju na novim spravama.

Foto: Grad Subotica

- Ovo je prostor u kome treniraju pioniri, juniori i seniori Sokolskog društva ’Spartak’ i Gimnastičkog društva ’Partizan-Željezničar’, kojima smo danas zvanično predali na upotrebu nove gimnastičke sprave za koje je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obezbedio sredstva u visini od oko 2,5 miliona dinara. Radi se o profesionalnim spravama, najkvalitetnijeg proizvođača kako bi oni mogli da, koliko-toliko, pariraju svim ostalim klubovima koji imaju jako dobre uslove za rad - istakao je Bakić.

Dodao je da se na svečanom proglašenju dobitnika priznanja u tradicionalnoj akciji "Sportista godine Subotice", u decembru 2022. godine, videlo kakve su rezultate tokom te godine postigli subotički gimnastičari.

Foto: Grad Subotica

- Talentovani Erik Marton je bio pionirski prvak države, Filip Kulić juniorski prvak Srbije, a naša velika nada Nina Šabić, posle titula prvakinje u kategorijama pionirki i juniorki, prošle godine je osvojila i titulu seniorskog prvaka Srbije. Pored sredstava koje je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu opredelio za nabavku novih gimnastičkih sprava, Grad Subotica i Pokrajinski sekretarijat obezbedili su sredstva za uređenje sportskog terena u Ljutovu i obnovu teniske hale u Dudovoj šumi. Za realizaciju tih projekata ukupno je obezbeđeno oko 10 miliona dinara. Zahvaljujem se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu na podršci, a gimnastičarkama i gimnastičarima želim da nastave sa dobrim rezultatima. Grad Subotica, Pokrajina i Republika će im obezbediti neophodne uslove za postizanje vrhunskih rezultata - naglasio je gradonačelnik Bakić.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta, rekao je da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prepoznao potrebe Grada Subotice i gimnastičarskih klubova, čiji članovi koji vežbaju u ovoj sali, i opredelio 2,5 miliona dinara za njeno opremanje.

- Nabavkom ovih sprava odličnog kvaliteta pokazujemo da radimo na unapređenju sporta i sportske infrastrukture na pokrajinskom nivou. Subotički gimnastičari i gimnstičarke svakako zaslužuju da imaju najbolje uslove za trening i mi smo im to omogućili. Zahvaljujem se gradonačelniku Bakiću koji nam je na vreme signalizirao o kakvom je problemu reč i krajem prošle godine smo opredelili ova sredstva. Grad Subotica je dobar partner, od 2018. godine, dakle u protekle četiri godine, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uložio je više od 50 miliona dinara. Očekujem da ćemo i dalje zajedno raditi i ulagati u realizaciju za grad Suboticu značajnih projekata u oblasti sporta i sportske infrastrukture - podvukao je Dane Basta.

Predsednik Sokolskog društva "Spartak" Zoran Ivanović, koji je 1972. godine bio učesnik Olimpijskih igara u Minhenu, državni prvak 1975. i 1977. godine, vicešampion Balkana (1974. godine) i učesnik tri Evropska i dva Svetska prvenstva, rekao je da je u ovu salu prvi put ušao 1961. godine i da su i uslovi, i sprave, tada bili potpuno drugačiji.

- Grad Subotica nam je prvi put pomogao 1971. godine, kada je prvi put kupljen komplet sprava od slovenačkog ’Elana’. Od tada je prošlo nešto više od 50 godina. Ne mogu da kažem da parcijalno nismo rešavali neke od sprava, ali ovakva, prava donacija i prava promena kada je reč o spravama, do sada nije izvršena. Nadam se da ovo neće biti i poslednja donacija, a naš klub će, nadam se, sva ta ulaganja opravdati dobrim rezultatima - kazao je Zoran Ivanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JEZIVA FOTOGRAFIJA: Pronađena u blizini pravoslavne crkve u Vinkovcima - Srbi obešeni o drvo (FOTO)