VERA JE NAJJAČA SNAGA: Milorad Petković iz Deronja prvi doplivao do Časnog krsta u Odžacima

Z. Rajić

19. 01. 2023. u 18:43

VIŠE od 60 učesnika iz cele Srbije učestvovalo je u Bogojavljenskom plivanju na kanalu DTD u Odžacima, a prvi je do Časnog krsta stigao Milorad Petković iz sela Deronje.

ВЕРА ЈЕ НАЈЈАЧА СНАГА: Милорад Петковић из Дероња први допливао до Часног крста у Оџацима

foto P. D.

- Ovo mi je šesto učešće, koliko i traje plivanje za Časni krst u Odžacima. Nisam imao posebne pripreme, jer su mi glavna snaga vera i ljubav prema svojoj otadžbini – rekao je pobednik.

Među plivačima su bile i tri devojke, a jedna od njih, Jovanka Ratković, stigla je iz Leposavića sa severa Kosmeta.

 - Kod nas se Bogojavljenje obeležava plivanjem na Gazivodama, a meni je bio izazov da, na poziv svog prijatelja, plivam u Odžacima – kazala je Jovanka.

Najmlađi učesnik bio je devetogodišnji Uroš Popović iz Bačkog Gračaca, koji je, simboličnim potapanjem tri puta, dao znak ostalim plivačima da uskoče u vodu.

- Časni krst nam je i ove godine stigao iz Jerusalima. Taj prelepi poklon iz Svete zemlje tradicionalno nam donosi porodica Stojčić, kojoj dugujemo beskrajnu zahvalnost – istakao je Marko Ignjatović iz udruženja "Plavi delfin", koje je organizator Bogojavljenskog plivanja u Odžacima.

Manifestacija je imala i humanitarni karakter, jer su za učesnike i posetioce bile postavljene kutije za donacije organizaciji "Srbi za Srbe", namenjene socijalno ugroženim porodicama na Kosmetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024