SOLIDARNOST ZA PRIMER: Tokom 2022. Kraljevčani prikupili 2.700 jedinica krvi

G. ĆIROVIĆ

18. 01. 2023. u 12:03

U UKUPNO 63 redovne i vanredne akcije Dobrovoljnog davalaštva krvi koje je tokom prošle godine organizovao Crveni krst u Kraljevu, ukupno je prikupljeno više od 2.700 jedinica ove dragocene tečnosti.

СОЛИДАРНОСТ ЗА ПРИМЕР: Током 2022. Краљевчани прикупили 2.700 јединица крви

G.Šljivić

Ukupan broj Kraljevčana koji su dali svoj doprinos ovim humanim akcijama, međutim, svakako je i veći, jer u broj prikupljenih jedinica nisu uračunati i oni koji su krv dali van grada na Ibru, a to su uglavnom studenti koji pohađaju fakultete u Univerzitetskim centrima.

- Prema ovim podacima, prosečno se po akciji prikupi 43 jedinice, što je, s obzirom na okolnosti, sasvim zadovoljavajuće – kaže Radmila Dobrić, sekretar Crvenog krsta u Kraljevu. - To, naravno, nije dovoljno, jer u Srbiji samo tri odsto stanovništva dobrovoljno daje krv za ostalih 97. Zato uz zahvalnost svim dosadašnjim davaocima, apelujemo na nove da se uljuče u naše akcije i na taj način nekome produže život.

G.Šljivić

Akcija DDK u Kraljevu

Redovne akcije Dobrovoljnog davalaštva krvi i ove godine održavaće se svake srede u prostorijama kraljevačkog Crvenog krsta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)