LAKŠE DO OBROKA: U Kraljevu se uskoro otvara novi punkt Narodne kuhinje

G. ĆIROVIĆ

13. 01. 2023. u 16:22

UZ dva postojeća punkta, u centru grada i obližnjoj Mataruškoj Banji, uKraljevu će uskoro biti otvoren novi distributivni centar ovdašnje Narodne kuhinje.

ЛАКШЕ ДО ОБРОКА: У Краљеву се ускоро отвара нови пункт Народне кухиње

G.Šljivić

Ovaj objekat otvoriće se u prigradskom naselju Beranovac, i to ne zbog povećanja broja korisnika takozvanog „narodnog kazana“, već kako bi se olakšala distribucija obroka najugroženijim meštanima sa ovog područja.

- Za korisnike naših usluga iz Beranovca i okolnih prigradskih naselja veliko je opterećenje da svakodnevno dolaze do Kraljeva jer se uglavnom radi o starijim i bolesnim ljudima, tako da će uskoro mnogo lakše moći da preuzmu svoje obroke – kaže Sreten Jovanović, koordinator Narodne kuhinje u Kraljevu, dodajući da je adaptacija objekta u završnoj fazi i da će uskoro započeti sa radom.

Usluge Narodne kuhinje u gradu na Ibru o kojoj se stara ovdašnji Crveni krst svakodnevno koristi 600 najsiromašnijih Kraljevčana koji svakodnevno dobijaju po pola litra kuvanog obroka i po pola vekne hleba. Uz to, povremeno se obezbeđuju i paketi namirnica i osnovnih sreddstava za higijenu za najugroženija domaćinstva sa ruralnog, seoskog područja.

- Zahvaljujući Crvenom krstu, resornom Ministarstvu, donatorima i lokalnoj samoupravi koja je ove godine iz budžeta izdvojila šest miliona dinara, nemamo problema sa obezbeđivanjem namirnica. Desi se povremeno da nam nešto nedostaje, ali to brzo rešimio. Naravno, svi donatori za ovu humanu misiju više su nego dobrodošli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)