ULAGANJE U DECU NIJE TROŠAK: I u 2023. Kraljevčani sprovode mere za povećanje nataliteta

G. ĆIROVIĆ

10. 01. 2023. u 12:09

Tokom prošle godine u Kraljevu je rođeno 80 beba više nego 2021, a kako bi se nastavio trend rasta broja novorođenčadi Kraljevčani će i u 2023. sprovoditi mere za povećanje nataliteta.

УЛАГАЊЕ У ДЕЦУ НИЈЕ ТРОШАК: И у 2023. Краљевчани спроводе мере за повећање наталитета

Foto: G. Šljivić

- Lokalna samouprava će i dalje pronalaziti način da pomogne sugrađanima da se ostvare kao roditelji i da pospeši natalitet na svojoj teritoriji. Ove godine u gradskom budžetu predviđeno je pet miliona dinara za vantelesnu oplodnju, kao i 26,5 miliona dinara kao pomoć višedetnim porodicama pri plaćanju lokalnih komunalnih usluga. Tako će porodice sa troje i više dece dobiti popuste na ove dažbine – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

G.Šljivić

Iz jednog kraljevačkog vrtića

Prema njegovim rečima, ove godine je iz budžeta opredeljeno 65 miliona dinara za subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima u cilju smanjenja liste čekanja za upis mališana u državne ili privatne ustanove ove vrste.

- Ulaganje u našu decu nije trošak – poručuje prvi čovek grada na Ibru. - Učinićemo sve da obezbedimo još novca kako bi se ukinule liste čekanja i omogućilo da se sva deca upišu u vrtiće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO SE NA EVROVIZIJI DIŽE IZ PEPELA? Trocifrena kvota na Teja Doru!