ZLATIBOR ZA 50.000 GOSTIJU: Doček karnevalski i estradni

Никола Јанковић
Nikola Janković

28. 12. 2022. u 13:14

„INVAZIJA“ turista na najposećeniju srpsku planinu počinje: na osnovu rezervacija, procenjeno je da će tokom novogodišnjih praznika na Zlatiboru boraviti oko 50.000 gostiju.

ЗЛАТИБОР ЗА 50.000 ГОСТИЈУ: Дочек карневалски и естрадни

N.J:

To je rekord sa kojim će ova planina ući u jubilarnu 130. godinu organizovanog bavljenja turizmom. Posetioce očekuje bogat zabavni i gastronomski program.

Estradne i muzičke zvezde su i ovaj put rezervisane za prazničnu atmosferu: za doček, na Kraljevom trgu nastupiće „Beogradski sindikat“, Danica Crnogorčević i trubački orkestar Dejana Jevđića.

Reprizu slavlja obeležiće nastupi „Leksington benda“ i Indire Radić. U brojnim hotelima, goste će zabavljati i Svetlana Ražnatović, Seka Aleksić, Šako Polumenta, Nikola Rokvić, Milica Todorović, Ivana Selakov i ostala pounata imena sa estrade.

- Oko 40.000 gostiju boraviće u hotelima i privatnim apartmanima, a ostali nam dolaze iz okolnih gradova. Bez rezervacija, biće teško naći slobodno mesto u bilo kojoj vrsti smeštaja. Naš „Info centar“ dobro je mesto za informisanje o rezervaciji preostalih smeštajnih kapaciteta – rekao je Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibora.

TO Zlatibor

U ponudi Zlatibora su najpovoljniji trodnevni aranžmani, za njih treba izdvojiti od 250 evra u nižim kategorijama smeštaja, do 750 evra u hotelima više kategorije, a cena podrazumeva polupansion na bazi švedskog stola i svečane večere.

Za mirnije provedeno ali i malo jeftinije praznično vreme, domaći turisti biraju Zlatar: i tu su svi kapaciteti, oko 3.000 mesta u hotelskom i privatnom smeštaju, već su popunjeni. Zakup kuća ovde košta oko 100 evra za tri dana, za boravak u apartmanima u istom periodu potrebno je izdvojiti 50 evra više.

DEJAN PETROVIĆ I UŽIČANI

Nakon par godina pauze Užičani će ponovo moći da uživaju i u novogodišnjem koncertu. Nastup Dejana Petrovića i njegovog Big benda zakazan je za ponedeljak 2. januar sa u 20 časova. Organizator je GKC a ovaj nastup biće plaćen 1.4 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao