KLADOVO “OPŠTINA OTVORENOG SRCA” : Do 9. januara pregršt zabave i novogodišnji bazar za Kladovljane (FOTO)

S. M. J.

25. 12. 2022. u 23:59

KLADOVO će do 9. januara biti “Opština otvorenog srca“. Ovogodišnja tradicionalna manifestacija pored novogodišnjeg bazara donosi i pregršt zanimljivih programa.

KЛАДОВО “ОПШТИНА ОТВОРЕНОГ СРЦА” : До 9. јануара прегршт забаве и новогодишњи базар за Kладовљане (ФОТО)

Foto: B.Barbatesković

Tradicionalni novogodišnji bazar okupio je na jednom mestu zanatlije, izrađivače rukotvorina i suvenira, male privrednike i poljoprivredna gazdinstva koji su građanima ponudili praznične ukrase, upotrebne i ukrasne predmete, ali i rakije, vina, suvenire...

Manifestaciju „Kladovo - opština otvorenog srca“  svojim koncertom otvorio je popularni "Tropiko bend", a do 9. januara Kladovljani, ali i posetioci iz obližnjih opština i susedne Rumunije biće u prilici da uživaju u brojnim drugim propramima.

Pretposlednjeg dana godine u centru grada nastupiće mladi talenti Osnovne muzičke škole "Konstantin Babić" iz Kladova, AKUD  "Polet" i plesna grupa "Rea Dens", a za najmlađu publiku predviđen je i program sa kostimiranim animatorima.

Organizatori, Turistička organizacija opštine Kladovo i Kancelarija za mlade sa lokalnom samoupravom kao pokroviteljem manifestacije za 27. decembar najavljuju i humanitarnu akciju „Od srca srcu“  u okviru koje će jednog kladovskoj porodici, u dogovoru sa Centrom za socijalni rad, nastojati da obezbede osnovne uslove za život.

-Iz godine u godinu naši izlagači su sve kreativniji, a njihova ponuda sve bogatija. Naš cilj je da ovu manifestaciju u narednom periodu proširimo i učinimo je dostupnom i za izlagače iz drugih krajeva naše zemlje, koji se svake godine javljaju želeći da budu deo našeg programa. Za nas je to potvrda da ono što radimo, radimo dobro i da i ova manifestacija postaje prepoznatljiva i van granica nase opštine – rekla je Aleksandra Vasiljević, direktorka Turističke organizacije opštine Kladovo.

Foto: B.Barbatesković

 

Ova varošica na Dunavu u kojoj je ove godine evidentirano čak 75.278 noćenja 2023. dočekaće svečarski okićena, premda će izostati organizovani doček na trgu.

- Lokalna samouprava primenjuje mere štednje električne energije, što ne umanjuje prazničnu atmosferu koja se već oseća u gradu. Kladovo je i ove godine ukrašeno za novogodišnje praznike. Na radost najmlađih i onih koji se tako osećaju, brojni lampioni, svetleće visilice, lančići, zvezdice i tradicionalni Sneško Belić sa pratećim ukrašenim ramom za slikanje kao i velika jelka, samo su deo praznične dekoracije našeg grada – navode u opštini Kladovo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna