DOČEK UZ KOSHEEN I REPETITORE : Besplatni novogodišnji programi u Novom Sadu

S. BAJIĆ

27. 12. 2022. u 20:05

NOVI SAD, Evropska prestonica kulture zatvara titularnu, 2022. godinu uz Doček, nesvakidašnji umetnički i produkcijski program koji će biti održan u baroknom ambijentu Podgrađa Petrovaradinske tvrđave.

ДОЧЕК УЗ KOSHEEN И РЕПЕТИТОРЕ : Бесплатни новогодишњи програми у Новом Саду

M.Pudić

Najbolji evropski trend brend u oblasti kulture biće organizovan šesti put spojem vizuelne i izvođačke umetnosti.

Publika, uz slobodan ulaz, 31. decembra će na nekoliko bina uživati u muzičkom programu. Tako će na glavnoj sceni, ispred Beogradske kapije, u 21 čas program otvoriti Perpetuum Jazzile, zatim će od 23 časa koncert održati britanski bend Kosheen, dok će DJ Biesmans nastupiti pola sata posle ponoći.

Na sceni u Štrosmajerovoj ulici nastupiće Monohrom u 22 časa, Repetitor u 23 časa, dok će Obojeni program koncert početi pola časa posle ponoći.

Na bini smeštenoj na Trgu prote Mihaldžića, od 22 časa publika će slušati Stereo MC’s, a od 23:30, Mimi Mercedez.

„Tesla svetlosna galerija“ i ove godine oživeće Podgrađe kroz rad samostalnih umetnika među kojima su Chida Yasuhiro, iz Japana, jedan od „Devet izvanrednih svetskih umetnika svetlosti”, Pavla Beranova iz Češke, dobitnica nagrada za interaktivne instalacije i najbolji dizajn osvetljenja, Dorijan Kolundžija, koji vodi studio za nove medije „Galerija 12”, čiji je jedan od projekata Muzej budućnosti u Dubaiju, kao i Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV).

Ulaz na programe 31. decembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave je slobodan, a za posetioce će biti obezbeđeni punktovi sa pićem i hranom. Takođe, biće obezbeđeni i mobilni toaleti.

BONUS VIDEO - "BEOGRADSKA ZIMA": Grad organizuje doček Nove godine uz besplatan koncert i vatromet

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?