PČINJSKI OKRUG: Bez organizovanih dočeka, novac se preusmerava u druge namene

J. S.

22. 12. 2022. u 21:50

U VRANjU i u ostalim opštinama Pčinjskog okruga neće biti organizovanog dočeka Nove Godine.

ПЧИЊСКИ ОКРУГ: Без организованих дочека, новац се преусмерава у друге намене

Foto: Free Images Pixabay

Nakon perioda pandemije očekivalo se da će biti koncerata, ali su odluke rukovodstava grada da se primene mere štednje ili novac preusmeri u druge namene.

Da u Vranju neće biti organizovanog dočeka potvrdila je za "Novosti" i gradska većnica Izabela Savić.

- Turistička organizacija će se organizovanim programom, animatorima i Deda Mrazom potruditi da najmlađima ulepša predpraznične dane – kaže Savić.

Predsednica opštine Surdulica dr Aleksandra Popović kaže da ova opština neće odustati od tradicionalnog dočeka 13. januara, tako da 31. decembra neće biti organizovanog dočeka na trgu u ovoj opštini.

Prvi čovek opštine Vladičin Han, Goran Mladenović kaže da su ove godine odlučili da umesto organizacija usreće jednu porodicu iz okoline Vladičinog Hana. U pitanju je dvoje dece koja su ostala bez roditelja i žive sa bakom i dekom u ne baš idealnim uslovima pa će kupovina i sređivanje kuće biti “novogodišnji prioritet” rukovodstva ove opštine.

Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić kaže da zbog uštede u budžetu, kao i uštede elekrične energije neće biti organizovanog dočeka, ali se razmišlja o tome da se 13. januara priredi neka manifestacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)