MOŠORIN VRAĆA DEČAČKE DANE: Vasa Mijić, legendarni odbojkaš, detinjstvo proveo na padinama Titelskog brega

S. B.

05. 12. 2022. u 14:19

U NOVOM Sadu je rođen, ali je za Mošorin, selo u Šajkaškoj, na padinama Titelskog brega pored Tise, neraskidivo vezan.

МОШОРИН ВРАЋА ДЕЧАЧКЕ ДАНЕ: Васа Мијић, легендарни одбојкаш, детињство провео на падинама Тителског брега

Foto Arhiva Novosti

Vasa Mijić (49), naš legendarni odbojkaš, svojevremeno najbolji libero planete, potvrđuje da mu je Mošorin, u Opštini Titel, koji broji oko 2.500 žitelja, jedno od omiljenih mesta.

- Roditelji su mi iz Mošorina, kao i moja supruga, tako da mi je sva rodbina tamo - kaže Mijić.

- Živeli smo, kao i sada, u Novom Sadu, ali sam u Mošorin išao vikendima, provodio raspuste kod babe i dede, i očevih i majčinih roditelja. Još u detinjstvu spoznao sam gradski i seoski način života. Sa brojnim drugarima uživao u netaknutoj prirodi, naučio da plivam na Tisi, hranio domaće životinje. Ljubav prema prirodi je ostala ali zbog brojnih obaveza, sve ređe odlazim.

Mijić je u dresu odbojkaške reprezentacije Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju i odmah zatim, zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. godine u Češkoj. Na oba takmičenja proglašen je za najboljeg libera. Osvajač je velikog broja domaćih i međunarodnih, klupskih i individualnih trofeja, lider i nosilac igre mnogih klubova u našoj zemlji i Evropi.

Odbojkom je počeo da se bavi na Detelinari, u osnovnoj školi "Dositej Obradović", nosio je dres Vojvodine, našeg najuspešnijeg i najtrofejnijeg odbojkaškog kolektiva. Takođe sa velikim uspehom je igrao u klubovima u Rusiji, Francuskoj, Grčkoj i Crnoj Gori, s kojima je osvajao trofeje.

Vrhunski sportista je diplomirani trener odbojke, nosilac Statue velikana odbojkaškog kluba Vojvodina, čiji je generalni direktor bio četiri godine.

Ilustracija Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna