"NOVOSADSKI ZIMZOLEND" : Praznična atmosfera i programi na Trgu slobode

S.B.

29. 11. 2022. u 17:32

„Novosadski zimzolend“, manifestacija po uzoru najlepših novogodišnjih pijaca u svetu, ove godine će uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za privredu i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, biti održana na Trgu slobode od 1. do 28. decembra.

НОВОСАДСКИ ЗИМЗОЛЕНД : Празнична атмосфера и програми на Тргу слободе

TONS

Praznična atmosfera će za 28 dana odisati raznovrsnim programima namenjenih svim uzrastima, a posebno najmlađima.

Na „Raspevanoj jelci“, bini ukrašenoj granama jelke, svakodnevno će nastupati horovi iz čitave Vojvodine, a vikendima na najpoznatiji novosadski bendovi i di-džejevi.

Biće postavljeno tridesetak drvenih kućica, gde će posetioci imati priliku da probaju kuvano vino, čajeve, hranu specifičnih ukusa, kao i da kupe suvenire i novogodišnje ukrase.

- Manifestaciju će 1. decembra u 18 časova svečano otvoriti hor „Vivak“, potom je planiran performans iznenađenja, a u 19.30 časova nastupiće novosadski bend, „Banda Drvena“, koji na autentičan vojođanski način izvodi domaće i strane hitove- kaže Tamara Mladenović, jedna od organizatorki manifestacije.

Program će biti prilagođen svim uzrastima, pa će tako odrasli biti u prilici da se oprobaju u slikarstvu na radionici „Slikaj i cirkaj“, kao i da prisustvuju školi vina somelijerke poznate pod imenom Marija Vinarija. Deca će gotovo svakog vikenda moći da uživaju u edukativnim predstavama u saradnji za Muzejom Vojvodine, kao i u mnogim lutkarskim i novogodišnjim predstavama koje smo pripremili za naše najmlađe sugrađane.

Milan Jarić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, naglasio je značaj brenda manifestacije .

- U poslednjih par godina strategijskim pristupom, mi taj brend i stvaramo. Jer, predvodnici smo u regionu, možemo da ponudmo regionalnu turističku ponudu i na to smo ponosni- istakao je Jarić.

Kako iz Turističke organizacije Novog Sada navode, takav vid manifestacije je značajan za unapređenje zimske turističke sezone.

- Unapređenje turističke ponude i tokom zimskih meseci je veoma važno, i upravo ovo je jedan od ključnih događaja koji će uticati na razvoj turizma tokom zimskog perioda- ocenjuje zaključila je Željana Rudić, iz Turističke organizacije Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima