KORAK KA SANACIJI "ALEKSANDROVAČKE BARE": Regionalna deponija u Subotici dobila dozvolu za upravljanje industrijskim otpadom

J. L.

17. 11. 2022. u 16:11

REGIONALNA deponija u Subotici dobila je integrisanu, takozvanu IPPC dozvolu, zahvaljujući kojoj će ovaj sistem smešten između Bikova i Oroma, osim komunalnim, upravljati i industrijskim otpadom.

КОРАК КА САНАЦИЈИ АЛЕКСАНДРОВАЧКЕ БАРЕ: Регионална депонија у Суботици добила дозволу за управљање индустријским отпадом

foto: J.L.

-To konkretno znači da u narednih deset godina imamo dozvolu da upravljamo i neopasnim industrijskim otpadom. To nam otvara nove mogućnosti u poslovanju, jer sada možemo da sarađujemo i sa trećim licima. Očekujemo ovu kategoriju poslovnih partnera - objašnjava Gligor Gelert, direktor Regionalne deponije. - Ova dozvola, koja se veoma teško ishoduje, izuzetno je značajna etapa u našem razvoju i rezultat je kvalitetnog i dinamičnog rada tokom cele godine.

Iz lokalne samouprave najavljuju da će za šest meseci kompletan komunalni otpad iz Subotice biti preusmeren ka Regionalnoj deponiji, čime će se steći uslovi za početak sanacije "Aleksandrovačke bare".

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna