BEZ ŠATORA SA IZBEGLICAMA: Rasterećen Prihvatni centar za migrante u Subotici

J. L.

16. 11. 2022. u 18:52

SITUACIJA sa iregularnim migrantima u Subotici i okolinini reguliše se na više polja – rasterećivanjem Prihvatnog centra, policijskim delovanjem, kao i inspekcijskom kontrolom koja je do sada zatvorila 17 objekata.

БЕЗ ШАТОРА СА ИЗБЕГЛИЦАМА: Растерећен Прихватни центар за мигранте у Суботици

foto: J.L.

Iz Prihvatnog centra u druge centre premešteno je 305 migranta, policija prati kretanje iregularnih migranta što je rezultiralo i jučerašnjim hapšenjem krijumčara, dok inspekcijske službe kontrolišu objekte koji pružaju uslugu smeštaja.

-Policija svakodnevno prati migrante koji se kreću kroz grad u većim grupama i na taj način svaki krijumčar pre ili kasnije bude priveden pravdi. Juče su svi imali priliku da čuju da je uhapšen krijumčar sa tri velike putne torbe pune naoružanja. Takođe, svakodnevno se sprovodi inspekcijski nadzor objekata koji pružaju usluge smeštaja i oni koji ne poštuju zakonske norme se kažnjavaju, a do sada je zatvoreno 17 objekata - predočava Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga.  - Spremno dočekujemo zimu. Nećemo dozvoliti da se podigne ni jedan šator na teritoriji grada. Svi šatori oko Prihvatnog centra su uklonjeni, a lica koja podignu šator bilo gde u gradu biće dislocirana iz Subotice.

Tačan broj migranta koji cirkuliše u Subotici se ne zna, pretpostavlja se da ih je oko 850, a zahvaljujući akciji premeštanja Prihvatni centar značajno rasterećen i tamo sada boravi 220 lica.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)