„STRIP FEST“ OD SREDE U PARAĆINU: Izložba, bazar i dvodnevne radionice za đake

Зорана Рашић
Zorana Rašić

07. 11. 2022. u 18:24

KONFERENCIJOM za novinare i otvaranjem izložbe i bazara stripova u Paraćinu će u sredu, tačno u podne, u zgradi „Regionalnog inovacionog startap centra“ (RISC) početi Strip fest „Fantazija uma“.

„СТРИП ФЕСТ“ ОД СРЕДЕ У ПАРАЋИНУ: Изложба, базар и дводневне радионице за ђаке

Foto: Fesjbuk/Dom omlaidne Paraćin

Centralni sadržaj festivala biće radionice za učenike paraćinskih škola tokom kojih će se mališani upoznati sa načinom nastajanja stripa, slika, mozaika, ilustracija... Dve radionice u sredu popodne vodiće akademski slikar Predrag Peđa Todorović i Vladimir Vesović iz Škole stripa, ilustracije i koncept arta „Đorđe Lobačev“, dok će u osam sati u Kulturnom centru biti otvorena Todorovićeva izložba slika.

U četvrtak gosti „Strip festa“ biće dečji pisac Uroš Petrović, Rastko Ćirić sa Fakulteta primenjenih umetnosti i Zoran Stefanović, dramaturg-scenarista. Oni će predstaviti učenicima kako nastaju zagonetke i dečje priče, Ćirić će sa decom kreirati zajednički strip. Pre svečanog proglašenja pobednika u 18,30 sati, biće održana još jedna radionica.

Organizatori Strip festa su paraćinski Dom omladine, Kulturni centar i RISC, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i Opštine Paraćin.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)