OBNOVA NAJSTARIJE ŠKOLE U PARAĆINU: Velika investicija u OŠ „Radoje Domanović“ – za radove 345 miliona dinara

Зорана Рашић
Zorana Rašić

04. 11. 2022. u 18:14

KANCELARIJA za upravljanje javnim ulaganjima – sada Ministarstvo – u potpunu rekonstrukciju i dogradnju paraćinske OŠ „Radoje Domanović“ uložila je 345 miliona dinara, a obimni radovi traju već nekoliko meseci u okviru programa unapređenja objekata javne namene.

ОБНОВА НАЈСТАРИЈЕ ШКОЛЕ У ПАРАЋИНУ: Велика инвестиција у ОШ „Радоје Домановић“ – за радове 345 милиона динара

Foto: Z. Rašić

 Školu je danas obišao predstavnik tog ministarstva sa svojim domaćinima, predsednikom opštine Paraćin Vladimirom Milićevićem i saradnicima, a tom prilikom održan je i radni sastanak na kome je bilo reči o dinamici izvođenja radova.

 Milićević kaže da je potrebno malo pojačati tempo zbog dolaska zimske sezone, kada neće moći da se rade spoljašnji radovi. Trenutno se punom parom grade fasada i krov, koje treba što pre završiti, a grade se i sportski tereni čija finalizacija zavisi od temperature koju određeni materijali zahtevaju.

Očekuje se da najveći deo posla bude završen do kraja godine, kada je zvaničan rok, uz očekivanje malog produženja kako bi kompletno obnovljena zgrada i novouređeni sportski tereni zasijali na proleće naredne godine.

Paraćinska OŠ „Radoje Domanović“ je najveća i najstarija škola u toj opštini. Kada radovi budu kompletirani, biće potpuno rekonstruisana, sa novom stolarijom, rasvetom, podovima, sanitarnim čvorovima, dograđenim objektom kuhinje sa trpezarijom, liftom...  Osim radova u unutrašnjosti i na fasadi objekta, trenutno se radi  i na uređenju dvorišta i sportskih terena, koji će biti obogaćeni novim sadržajima poput teniskog terena,  „mini pič“ terena i  atletske staze sa tartan podlogom.

Današnjem obilasku gradilišta i sastanku sa predstavnikom Ministarstva za javna ulaganja na licu mesta prisustvovali su još član Opštinskog veća zadužen za resor obrazovanja Dejan Nešić, direktor škole Aleksandar Jovanović i članovi opštinskog tima  za praćenje realizacije projekta.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)