PROPISI KROZ PESMU I IGRU: "Pažljivkova pravila u saobraćaju" za kraljevačke mališane

G. ĆIROVIĆ

04. 11. 2022. u 11:28

U ORGANIZACIJI Saveta za bezbednost saobraćaja grada Kraljeva i Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, za kraljevačke predškolce i đake prvake priređena je predstava - „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

ПРОПИСИ КРОЗ ПЕСМУ И ИГРУ: Пажљивкова правила у саобраћају за краљевачке малишане

GU u Kraljevu

Bila je to prilika da ovdašnji mališani zapravo prisustvuju saobraćajno-obrazovnom času sa desetogodišnjim dečakom po imenu Pažljivko koji dobro poznaje saobraćajne propise i želi da svoje znanje prenese mlađim drugarima.

Prema rečima Mijata Cerovića, stručnog saradnika Agencije, zahvaljujući „Pažljivkovim pravilima“, deca se na interaktivan način, kroz pesmu i igru, podsećaju pravila u saobraćaju koja već znaju, ali uče i nova pravila ponašanja kako bi što bezbednije učestvovala u saobraćaju.

- Prepoznali smo da deca kroz lik Pažljivka, bilo da je to predstava, knjiga ili crtani film, imaju najbolju interakciju, odnosno najbolje uče. Pažljivko ih najbolje uči osnovnim pravilima koja su najneophodnija za bezbedno ponašanje u saobraćaju – rekao je Cerović. - Cilj ovakvih akcija je povećanje svesti kod njih, a kasnije, kroz razne druge aktivnosti i kod srednjoškolaca, a potom i starijih lica.

GU u Kraljevu

Najmlađi učesnici u saobraćaju

Prema njegovim rečima, Kraljevo je samo jedan od ukupno 74 grada i opština širom Srbije koji će, takođe, ugostiti Pažljivka.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici