KORAK BLIŽE SARADNJI: Prosvetna delegacija iz Turske u poseti Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

03. 11. 2022. u 10:43

DELEGACIJA najveće tehničke škole u Turskoj „Anadolu Lisesi Hajdarpaša“, iz istanbulske opštine Hajdarpaša, zajedno sa predstavnicima Ambasade Turske zaduženim za obrazovanje, boravi ovih dana u petodnevnoj poseti Kraljevu i ovdašnjoj Šumarskoj školi.

КОРАК БЛИЖЕ САРАДЊИ: Просветна делегација из Турске у посети Краљеву

GU u Kraljevu

Prema rečima direktora ove ugledne obrazovne ustanove Zorana Nikolića, poseta direktora, njegovog zamenika i tri profesora turske škole praktično je prvi korak ka uspostavljanju saradnje, najpre kroz razmenu učenika i nastavnika, kao i kroz učešće na zajedničkim evropskim projektima.

- Ova škola u Turskoj je impresivna i prevazilazi sva očekivanja i sve zamisli našeg sistema obrazovanja. Sa 3.000 učenika, škola je kao jedan mali grad. Partnerski ćemo raditi na nekim projektima, a naši profesori sa 12 učenika biće gosti u Istanbulu. Nakon toga, očekujemo uzvratnu posetu – rekao je direktor Nikolić.

GU u Kraljevu

Delegacija iz Turske na prijemu kod gradonačelnika Kraljeva

Delegaciju iz Turske primio je i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić upoznavši goste sa obrazovnim, privrednim, kulturnim i turističkim potencijalima ovog kraja. Direktor škole iz Istanbula Luftu Dževahir zahvalio se na gostoprimstvu istakavši značaj saradnje i razmene iskustava, dok je Mehmet Jilmazat, iz Ministarstva za obrazovanje pri Ambasadi Turske, izrazio nadu da će saradnja između dve škole biti tek jedna u nizu aktivnosti i projekata turskog i srpskog Ministarstva prosvete.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)